-Det var et klokt valg ettersom det er mange dyktige sangere og ikke minst trivelige folk i damekoret. Jeg stortrives og ser frem til nye opplevelser med denne gjengen, sa Anne da hun hadde vært med damekoret på landsfestival i Trondheim. På grunn av den korte reiseavstanden, valgte klæbyggene å bo hjemme. De fikk allikevel med seg det meste av det innholdsrike programmet.

-Vi både var på konserter, hadde felles måltid og var sammen med kormedlemmer og andre. Det gjorde at vi fikk festivalfølelsen selv om vi sov i vår egen seng, sa Wærnes som syntes det var stort at de fikk muligheten til å synge i mektige Nidarosdomen. Det ble et minne for livet både for damekoret og de rundt 60 korene som var med på festivalen i Trondheim.

Ellinor Sørum Øgaard (fra venstre) Anne Wærnes, Aud Flatval og dirigent Siv Alice Gunnes-Meåda fant tonen på Landsfestival for kor i Trondheim.

Klar for nye oppdrag

Anne Wærnes og damekoret setter stor pris på at det endelig er mulig å møte likesinnede igjen i en slik setting. Det er som hun sa herlig å få utfolde seg i en slik setting. Det ble lange dager da de var i Vår Frues kirke allerede klokken åtte om morgenen, for å høre hva de forskjellige korene hadde å by på. Festivalen i Trondheim skulle egentlig ha vært arrangert i 2020 og for to år siden.

Koronaen satte en stopper for det. Først nå var det mulig å samle over 1700 sangere fra hele landet. I 2024 er det Landsfestival for kor i Kristiansand. Wærnes er usikker på om hun og sambygdingene dukker opp der ettersom de diskuterer utenlandstur det samme året. Damen som er glad for at de er tilbake i normalen, har tro på at sangkoret går gode og spennende tider i møte.

-Det begynner å komme forespørsler nå. I sommer skal vi blant annet synge i et bryllup på Inderøy. I samme slengen har vi blitt spurt om vi kan synge i forbindelse med at det skal spilles inn en reklamevideo for Inderøy, sa hun.