Det gleder Anne Wærnes og de andre i det aktive koret seg til. For det har ikke vært mange muligheter til å opptre for Wærnes og de andre. De fikk sjansen til det under Landssangerfestivalen i Trondheim på forsommeren. Der var det opptredener både i Olavshallen, utendørs i sentrum og ikke minst i Nidarosdomen. Det ga de godt voksne sangerne en skikkelig bust.

-De aller fleste som fikk med seg festivalen i Trondheim, syntes det var stas at vi endelig kunne synge sammen og ikke minst for publikum igjen. Det er mye på grunn av det sosiale vi driver med dette. Det har nok vært tungt for enkelte å holde motivasjonen oppe under koronaen, sier Anne som gjorde klæbygg av seg for ti år siden. Åtte år senere meldte hun seg inn i damekoret.

Har ikke angret på det

-Jeg har ikke angret på det selv om det ble en spesiell start. For koronaen kom og satte det meste på vent, omtrent samtidig som jeg meldte meg til tjeneste for damekoret. Men nå får vi heldigvis muligheten til å vise oss frem for klæbyggen. Lørdag blir det to forestillinger i kulturhuset. Forhåpentligvis så kjenner folk sin besøkelsestid og møter opp, sier en entusiastisk Wærnes.

Først er det familieforestilling med kaffe og kaker. Når salen er tømt, slippes folk inn til forestilling nummer to som er en pubkveld. Damekoret kan friste med et variert repertoar. Det vil bli presentert sanger fra mange forskjellige artister. Det skal ifølge Wærnes være noe for enhver smak.