Barnegruppa er ikke fulltallig før etter påske når elever fra kulturskolen kommer med. På den første korøvelsen var det stort sett barn og barnebarn av kormedlemmer i Øvre Nidelven Kammerskor som deltok.

En av dem var Mariell som slett ikke syns det er skummelt å stå på scenen.

- Jeg gleder meg til forestillingen og det å gjøre masse forskjellige ting på scenen. Jeg syns det er gøy å stå på scenen foran mange folk, sier hun.

- Jeg liker å synge, forteller Michell Jennifer som er glad i Disneysanger. Det er mange av guttene også. Elias på 14 syns det er artig å stå på scenen, mens Jørgen, Elias og Mats er litt mer avventende.

Smilet sitter løst

Det er god stemning i gruppen der de sitter i en sirkel i gymsalen på Tanem skole sammen med et par voksne og dirigent Gunnhild Breirem. Det blir mye latter og litt fnising når Breirem er i gang med tullespråket Gibberish, et språk uten mål og mening satt sammen av det man finner på av bokstavsammensetninger og lyder der og da. Det er en våken og glad gjeng som får utlevert arket med teksten til den første sangen. Det er en sang fra filmen Vaiana.

- Det her er et språk fra Stillehavet, i alle fall de fire første linjene. Og så er det engelsk, sier Breirem. Hun finner frem nettbrettet og setter i gang sangen. Sammen prøver de seg litt frem i teksten til toner fra nettbrettet, og det er flere føtter som tramper takten på parketten i gymsalen.

Dirigent Gunnhild Breirem gleder seg til å få med en barnegruppe sammen med de voksne i Øvre Nidelven kammerskor. Foto: Merethe Willassen

Glitrende øyne da kostymer ble nevnt

- Den her skal vi lære oss, sier hun og finner frem en annen toneart og foreslår at de hopper over de fire første linjene denne gangen.

- Vet dere mer om det vi skal gjøre? Hva syns dere om å ha på kostymer, spør hun, men kan ikke svare på hva det blir når ivrige barn lurer på hva det kan være.

- Det er noen andre i koret som bestemmer det. Hva det blir, det vet ikke jeg.

Kjente sanger

Neste sang ut er fra Jungelboka.

- Kjenner dere denne fra før, spør hun og synger de første linjene:

- Ta livet som det faller seg. Ja, ta det som det faller seg.

Flere lyser opp og forteller at de kjenner den. De synger med og gleder seg til å synge akkurat den.

Gir konserten et ekstra løft

Voksenkoret er på plass, og barnegruppen får en pause mens de voksne varmer opp.

- Vi har god erfaring med barnegruppe fra tidligere konserter. Når vi har med barn blir det et mer levende uttrykk på scenen. Det blir fattigere uten barn, dette er jo Disney, så da passer det veldig godt å ha med barn, sier Breirem. Hun forteller at planen er å ha med barna på noen sanger, og i tillegg skal de ha i alle fall et eget nummer der voksne er med som statister.