Søndag klokka 11 steg Møyfrid Hallset opp på trappen i prestegårdens hage og startet med det den historiske vandringen gjennom utdanningen til lærer og klokker ved Klæbu seminar. Seminaret hadde tilhold ved prestegården til å begynne med, men etter hvert fikk Klæbu seminar eget sted på Hallsetsiden i sentrum, det vi i dag kaller Seminarplassen.

Sang, vandring og kafé

Turen gikk så inn i Klæbu kirke og sangere fra Øvre Nidelven kammersko fremførte salmer og sanger oppe fra galleriet, før følget vandret mot Seminarplassen der det i Gamle festsal var dekket med kaker og kaffe som kunne nytes mens Ivar Skei fortalte mer om kirkesangerne og Hallset inviterte til allsang.

Nysgjerrig på stedets historie

Ved et av bordene treffer jeg Tor Bendiksvoll som har tilknytning til Seminarplassen siden han bor der.

- Jeg vil gjerne høre mer av historien til området der jeg bor. Derfor syns jeg det var fint å delta i dag. Det er alltid artig å høre den entusiastiske Ivar Skei fortelle om Seminarplassen, smiler han sammen med Solfrid Bendiksvoll og Viggo Storvold.

Seminaret tett på kirken

Ivar Skei og Møyfrid Hallset rekker så vidt å nyte litt kaffe og en bit kake før de er på beina igjen. Hallset forteller at dette er et samarbeid mellom Klæbu kirkefestuke og Seminarplassens venner.

- Menigheten inviterer alltid andre organisasjoner og foreninger til å bidra i kirkefestuka, og vi syns det er fint å delta, sier hun.

«Så vakkert sang de, at det kom folk langveis fra for å høre på, og ikke sjelden var kirken så full at det knapt var ståplass igjen»

Folder fra vandringen