Haldor Buan Grendstad koster på seg et smil og en kort latter da han forteller om brygga:

- Jeg hadde søkt om å få sette opp ei brygge ved Selbusjøen, men det er ikke enkelt når det skal være 100 meter strandsone. Jeg fikk nei først, men etter å ha klaget på det, og fått det i inn i et av revynumrene, gikk det i orden.

Revynummeret harselerte over hvordan ei brygge kan gjøre sin nytte 100 meter inne på land, men Grendstad sier leende at han tror ikke det var utslagsgivende.

Kick-off

Og når kommunesammenslåingen i et litt utvidet perspektiv kan sies å ha gitt Klæbu hurtigruteanløp, er det bare å lene seg tilbake og glede seg til årets revy som settes opp tidlig i mars. Revygjengen hadde kick-off på Gamle Sjøen skole sist lørdag. Nærmest med hver sin skrivebok under armen, møttes de til idémyldring, uten annet på agendaen enn å starte årets skriveprosess frem mot revyen.

Pizza’n stopper på Torgård

Det blir den første revyen med noen års historikk som sammenslått kommune, og det er ikke utenkelig at små spark til øvrigheta finner vei inn i programmet. Vei er også et tema som kan sies mye om; tunell, ny asfalt på Brøttem da Arctic Race svingte innom, og en og annen hullete grusvei skal vel også la seg gjøre å si noe om. Dessuten stopper pizzautkjøring på Torgårdsletta:

- Det går ikke å garantere varmen når de må kjøre helt til Klæbu, sier Grendstad.

Det blir garantert sprell og moro denne gangen også når Håssåsig slipper seg løs og planlegger revyforestillingene som settes opp i mars. Foto: Merethe Willassen

Tør å utfordre

Ikke at denne revygjengen trenger innspill, her har det tidligere haglet både sinte blikk, stramme masker og trusler om anmeldelser. Årets produksjon er nok i trygge hender.

- Vi er jo helt ubeskjedent sagt en samfunnsaktør som tar opp ting sånn at folk forstår. Og vi gjør narr av både oss sjøl og andre, sier han til bifallende nikk fra de andre.

Revy er ferskvare

Å skrive revynumre kan skje litt i forveien, men ofte ganske tett på forestilling.

- En gang endret vi samme uke som vi hadde forestilling. Klæbu sparebank skiftet navn til Nidaros sparebank, og det måtte jo kjapt inn i revyen, smiler Grendstad og understreker at det ikke nytter å starte skrivingen i veldig god tid: - Noen numre kan jo være tidløse, men vi må jo ha med aktuelle ting og det kan bety jobbing tett på forestilling, ja, vi har jo faktisk tatt inn ting samme dag som det har skjedd.

Stor prosess å få alt på plass

Og selv om ideene hagler på kick-start, så er kanskje noe helt annet som er med i mars. Nå håper gjengen at folk virkelig begynner å gå ut på konserter og revyer igjen. Fem dager før landet stengte i mars 2020 var det langt fra fullsatt sal under festforestillingen til Håssåsig.

- Da var det stor usikkerhet om det var lurt å møtes. Det er det ikke lenger. Trolig har ikke folk kommet seg helt over dørstokken enda, sier Grendstad som håper folk bruker vinteren godt og er klar for revy i mars.