Klæbyggene og publikum sviktet Klæbu Damekor, da det populære koret inviterte til konsert i kulturhuset. Det til tross for god annonsering, og at damekorets tidligere konserter har vært godt besøkt. Denne gangen hadde de øvd inn et variert repertoar under dirigent Siv Alice Gunnes-Meådals ledelse. Det var noe for enhver smak. Derfor var det skuffende at det var så glissent i salen da damekoret entret scenen.

-Det er dessverre ikke så mye vi får gjort med det. Vi gjør vårt beste uavhengig av om det er mange i salen eller ikke. Sanggleden til korets medlemmer er nemlig stor. Men det er artigere at det kommer mange enn få når vi har konserter, sier det Anne Wærnes som er informasjonsansvarlig i koret.

Forberedt på røde tall

Hun legger ikke skjul på at det mest sannsynlig vil bli røde tall i konsert-regnskapet ettersom publikum uteble. Det påvirker også kiosksalget når det er færre som betaler seg inn. Wærnes vil ikke spekulere i hvor stort underskuddet blir. Klæbu Damekor tok på seg en god del kostnader i forbindelse med arrangementet. De kommer de ikke unna selv om det kom få tilhørere.

-Lyd, lys, musikere og leie av lokale er blant de største utgiftspostene. De er der uavhengig av hvor mange som kommer, sier Wærnes som er glad for at de som kom var fornøyde med produktet. Mange har kommet med tilbakemeldinger om at de likte det de fikk se og ikke minst høre. Likeså at de syntes det var trist at det ikke var flere som betalte seg inn på de to konsertene.

Forbereder julekonsert

Det er en årelang tradisjon at damekoret og mannskoret har julekonsert i Klæbu kirke. Den skal holdes i hevd. Nå er det øvinger til den som er fokuset for Torill E. Sjøbakk og de andre i damekoret. De er godt i gang med øvingene, og det energiske koret og de andre korene, håper at de skal klare å fylle Klæbu-kirka i desember. Det er mange som ikke kommer i julestemning før de har vært der.

-Har dere noen formening om hvorfor det ikke kom flere i kulturhuset?

-Vi har egentlig ikke det. Men vi har en mistanke om at det kanskje er vanskeligere å lokke ut folk etter koronaen, sier Tanem-damen.