Det blir også sang, leker og aktiviteter for barna i forbindelse med arrangementet, som starter lørdag klokka 10.30 og foregår på torvet. VM-maskoten presenteres klokka 12.

– Vi har jobbet iherdig med VM i mange år. Nå kan vi endelig vise frem VM-maskoten, og med det tar vi et stort skritt nærmere folkefesten i Granåsen, sier ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik, i en pressemelding.

VM-dans

Det er ordfører Rita Ottervik og VM-sjef Åge Skinstad som presenterer VM-maskoten fra scenen på torget. Maskoten er inspirert av 6.500 barnetegninger fra ski-VM sin tegnekonkurranse, og under arrangementet kan barna hilse på maskoten og lære seg VM-dansen. VM-sjef Skinstad er både stolt og takknemlig over det store engasjementet rundt mesterskapet.

– Vi er utrolig stolte over at maskoten er inspirert av tanker og ideer fra barn og unge fra hele Norge. Det er viktig for oss å involvere dem i mesterskapet og skisporten, og gi unge en tydelig stemme i tiårets største norske folkefest, sier Skinstad.

Ønsker navneforslag

Nå ønsker ski-VM å engasjere folket videre, og inviterer alle som har lyst til å komme med navneforslag til maskoten. Under familieshowet blir det mulig å levere inn ditt forslag.

– Vi håper på stort engasjement og mange fine navneforslag på lørdag. Stemmegivingen foregår på enkleste vis. Det er bare å komme bort til ski-VM sin stand og skrive maskoten sitt navn på en lapp, sier Haakon Jensen, markedssjef i Ski-VM 2025.

En jury vil vurdere forslagene og så vil VM-maskoten få et flott navn, som hele Trøndelag kan være stolt over.