– Det er en ære å få en slik pris. Den har alle som har vært med og bidratt i denne prosjektet en andel i. Den harde kjerne har lagt ned et firesifret antall dugnadstimer. Selv om vi har igjen litt arbeid ser vi slutten på prosjektet, sier Alf Steinar Tømmervold til Klæbuposten. Pensjonisten som er arkitekten bak arbeidet med å få på plass de mange historiske bygningene på Teigen.

Mona Berger delte ut Trondheim kommune Byggeskikkpris 2021

Det har kostet både tid og penger. Tømmervold vil ikke ta noe av æren for at Teigen har det blitt det har blitt. Men de fleste er enige om at bygdemuseet ikke hadde fremstått i den drakten det gjør, om det ikke hadde vært for hans organisatoriske evner. Han har vært og er fortsatt en drivkraft for at dette skal bli en samlingsplass og et anlegg klæbyggen er stolte over.

Mange som vil leie

– Vi har først og fremst bygd med tanke på egne arrangement og behov. Men vi ønsker også å leie ut anlegget til selskap, arrangement og hva det nå måtte være. De to siste årene har vi på grunn av koronaen dessverre ikke fått muligheten til det. Til sommeren er det allerede booket to bryllup. Forhåpentligvis så får vi flere bestillinger, sier lederen i historielaget.

Han har forhåpninger om at Klæbu Historielag i år skal få muligheten til å arrangere sine årlige arrangement. De datoene får alle som spør om å leie til slektstreff eller hva det nå måtte være, beskjed om at de er fredet. Mange forskjellige lag og foreninger har spurt om å få leie. Tømmervold tror det er et stort utleiemarked. Det står 13 bygninger på Teigen som kan benyttes.

– NTNU-studentenes arbeid er verdsatt til over en million kroner. De har gjort en kjempejobb, og har signalisert at de veldig gjerne kommer tilbake. Studentene syntes det var stas å få jobbe med Teigen-prosjektet, sier Tømmervold.