Ikke mange dagene før dagen for innsamlingsaksjonen fikk elevene med seg en oppfordring hjem, og entusiastiske elever startet straks jobben med å skaffe penger og fulgte spent med på Spleisen som beveget seg mye oppover noen dager, og lite andre.

– Alle har gjort en god innsats, og det går til en god sak, sier Rakel, og de andre elevene nikker enig og syns Leger uten grenser gjør en veldig god jobb.

– Saken er jo viktigst, men det er artig at det er premier, sier Amalie.

Kristoffer forteller at de startet i fjor, og samlet inn mye penger da også.

– Det var 35.324 som kom inn i fjor, men årene før der fikk vi ikke inn mer enn kanskje 4000 kroner, forteller han, og legger til at det var viktig å slå fjorårets rekord.

Frida og Ingrid sier at det var mange gode ideer for å skaffe penger, og de mest populære var nok flaskeinnsamling, kiosk og bruktsalg.

– Noen solgte vafler, muffins eller kaker i kiosk på Tanem eller i sentrum, mens andre hadde garasjesalg, forteller de, og alle er enige i at de elsker konkurranser og skryter av årets premier som var enda bedre enn i fjor.

Kristoffer (6A), Frida (6B), Ingrid (6A), Rakel (6B) og Amalie (7B) hadde en fin dag med Halloweenfest som en av premiene Foto: Merethe Willassen

Fredag var det Halloweenfest, en av premiene, med utkledde lærere og elever, og lærerne spanderte både popkorn og potetgull på elevene.

Stemningen var stor, og da en av lærerne satte i gangen konkurranse, spurte hun:

– Er det lærerne som slår kidsa , eller er det kidsa som slår lærerne.

Et unisont brøl med «Kidsa slår læreran!» løftet nesten taket av Tanemhallen, elevene var nok inspirert av å gå seirende ut av Villsvin-konkurransen. Denne gangen gikk det ikke like bra da en stor, blå ball skulle dyttes opp i lufta 50 ganger mens alle telte høyt. Elevene måtte samarbeide, og utfordringen var lærernes inntog for å ødelegge for elevene når 35 dytt passerte. Lærer Kjartan fikk inn en fulltreffer og nærmest smashet den digre ballen utover sidelinja.

– Vi har det veldig artig sammen med elevene, smiler rektor Grete Nyheim, og det var tydelig å se at både latter og skøyestreker satt løst blant de voksne.

Frøydis, rektor Grete og Randi hadde en morsom dag sammen med elevene. Foto: Merethe Willassen

Skolen benyttet dagen til å spille inn årets versjon av Bli med-dansen, og elevene danset med stort engasjement.

Og lurer du på hva som venter av premier? Det gjør elvene også. Kristoffer (6A), Frida (6B), Ingrid (6A), Rakel (6B) og Amalie (7B) vet at en premie er en overraskelse, og gleder seg til den avsløres.