De to foregående år har imidlertid forestillingen blitt avlyst, på grunn av covid-pandemien. Særlig surt var det i fjor da de måtte avlyse forestillingen bare tre dager i forkant.

Ekstra spent i år

I år deltar totalt 35 musikere, skuespillere og korister i forestillingen. Det er Klæbu musikkorps som er arrangør. I tillegg deltar skolemusikkorpset, sambygdinger og barnebarn.

Leder i Klæbu musikkorps, Magne Storsve, kan fortelle at de kjenner seg ekstra spent i år.

- Dette er en tradisjon som vi gleder oss stort til, både store og små. De fleste av oss har deltatt i mange år, så det er ikke så mye nerver. Men jeg må innrømme at vi likevel er ekstra spent denne gangen, siden det er tre år siden sist. Det tar litt tid å reetablere tradisjoner etter pandemien. Det er også en utfordring med kulden som er meldt. Vi håper at folk kler seg godt og kommer likevel, sier Storsve.

Leder i Klæbu musikkorps, Magne Storsve, gleder seg og håper folk kommer på forestillingen i år. Foto: Klæbu musikkorps

Fortsatt ledige billetter

«Nissene på låven» ble skrevet av Odny Kleven, og har siden oppstart i 2001 etablert seg som en kjent og kjær tradisjon for mange familier i Klæbu.

Før pandemien hadde «Nissene på låven» stadig flere publikummere, og spilte for fullt hus flere ganger. I år har de så langt solgt cirka halvparten av billettene på forhåndssalget, opplyser Storsve.

- Det blir kjempebra i år også, nå håper vi bare folk kommer og finner julegleden sammen med oss, sier Storsve.