Snudde toget

-Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på omleggingen. De aller fleste som var med på den lokale 17.mai-markeringen,har oppdaget at vi har et fantastisk sentrum som er godt egnet til den typebruk. Det skulle ha blitt brukt i flere sammenhenger. Forhåpentligvis så har vi i år lagt et grunnlag og mal med tanke på kommende 17.mai-feiringer, sa Haldor Buan Grendstad til KlæbuPosten.

Han ledet komiteen som hadde gjort en grundig forhåndsjobb, og ikke minst flere endringer. De valgte å sende tog et i motsatt retning av det som har vært vanlig. Den mangeårige konserten i Klæbuhallen, ble erstattet med underholdning i sentrum. Det største spenningsmomentet var været. Buan Grendstad la ikke skjul på at han gjorde seg noen refleksjonerdagen før.

Klæbu mannskor utenfor Klæbu kirke etter kransenedleggelsene

Vanskelig kombinasjon

-Jeg må innrømme at jeg var lettet da jeg forsto at vi på 17.mai ville få helt annet vær, enn da det regnet som verst dagen i forveien. Det hadde ikke blitt den samme rammen og atmosfæren med nedbør, sa Buan Grendstad som neppe blir leder i hovedkomiteen neste år. Det er ikke så lett å kombinere det vervet med våronn og regnskapsavslutning på forrige driftsår. Men den driftige klæbyggen åpner for at han kan være med i hovedkomiteen, og det vil i så fall være viktig for kontinuiteten.

Tale av Anna Sandrød og Evelinn Sjæret Johansen.

Mange ildsjeler tro til

Ivar Skei er sentral både i historielaget, i lokalpartiet, koret og i andresammenhenger. Han er ikke redd for å ta et tak for lokalsamfunnet. Sprek er også den tidligereskolemannen som i mange år har kjørt kurs for folkevalgte over hele Trøndelag og andre deler av landet. 16.mai klatret Skei opp og ned i forbindelse med at han satte opp 17.mai-flagg. Bjørn Heltrø tok et bilde av ildsjelen i det han var ute og forberedte nasjonaldagen. Ivar var som så mange andre gladefor at det var mulig å feire på vanligvis igjen.

Ivar var både høyt og lavt Foto: Bjørn Heltrø

Veteranbiler

Bilkortesjen som fikk stor oppmerksomhet, og den har nok også kommet for å bli. Det myldret av folk i sentrum utoverettermiddagen i forbindelse med at det var middagsservering. Kirsti Tømmervold holdt tale og det samme gjorde Anna Sandrød og Evelinn Sjæret Johansen.