Ukens historiske bilde

Klæbu bryteklubb ble stiftet i 1976. Knut Ulstad, Sverre Tangen og Ole Horgøien var initiativtakere.

Allerede før 1976 hadde enkelte gutter fra Klæbu sluttet seg til AK 45 Atletklubben og trent bryting i Trondheimsklubben. Disse guttene kom til å utgjøre en grunnstamme i den nystartede Klæbu bryteklubb. Medlemstallet og aktiviteten vokste raskt på slutten av syttitallet og begynnelsen av åttitallet.

I 1979 ble Roar Arntzen ansatt som trener i klubben. Han var aktivt godt skolert innen bryteidretten og bidro til å løfte både aktiviteten og resultatene blant medlemmene ytterligere. Klæbu bryteklubb utviklet seg til å bli en av Norges største og mest aktive bryteklubber. Utøverne gjorde seg sterkt bemerket på nasjonalt plan. I 1983 ble Klæbu bryteklubbs  juniorlag norsk mester for lag. Gjennom hele åttiårene kunne klubben vise til flere sterke individuelle og lagmessige prestasjoner. I 1985 ble Frank Eriksen norsk mester i seniorklassen og kunne motta kongepokalen, men da representerte han sportsklubben 09. Utover i 80 årene kom flere jenter med i brytesporten både i Klæbu og Norge for øvrig. I 1989 fikk Margit Årsund bronse i NM for kvinner.

Den mestvinnende fra Klæbu bryteklubb er Ronja Burø med 3 NM-gull som junior og med gull i NM Sumobryting. Som senior som kan hun skilte med 3 NM-gull i 2014, 2016 og 2017. Hun har også representert Norge i U23-EM.

Teksten over siste avsnitt er skrevet av Per-Ivar Moe.