Som pårørende til eldregenerasjonen i bygda, er frustrasjonen stor over at det politiske miljøet har konkludert med at det ikke er behov for omsorgsboliger i Klæbu sentrum. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte..

Det er lett å dra slike konklusjoner uten å ha spurt de eldre, eller oss som pårørende – som føler at jo, det er faktisk et SKRIKENDE behov for slike boliger i Klæbu sentrum. Ja, vi har fått et nytt helse- og velferdssenter, men der er døra stengt hvis du er såpass at du klarer å kle på deg og pusse tanna di sjøl..

Den dagen man ikke lengre har førerkort og ikke bor i sentrum, må man ha bistand til det meste. Ikke alle kan smette på seg skoa og gå ut døra, eller ta heisen ned for å få litt sosial omgang. Ikke alle har pårørende i nærheten som kan bistå heller. For det er ikke til å stikke under en stol at når man blir eldre, så er det MYE man trenger hjelp og bistand til. Det skal legges til rette for at «flest mulig skal bo hjemme lengst mulig» heter det så fint, men til hvilken «pris»? Bo hjemme alene og ensom, uten annen sosial omgang en hjemmetjenesten som kommer innom i løpet av dagen?

De som husker Hybelbygget, vet at en slik plass med omsorg, fellesskap og trygghet, er noe de eldre virkelig fortjener.

Klæbu sentrum har god plass til omsorgsboliger for eldre!

De gamle er fortsatt eldst..

Bente H. Storrø

Det foreligger et vedtak i fellesnemda om at det skal bygges 33 leiligheter på den gamle sykehjemstomta. Dette er utsatt på ubestemt tid. Foto: Odd Rune Wang