Åfjord kommune slipper til de eldre i idrettsgrener Det er idrettsdag for de gamle og ikke fullt så gamle på kunstgressbanen i Åfjord. De springer 60 meter, går kappgang, skyter en bandyball i mål, kaster ball, tar spensthopp og knebøy. Målet er å gjøre det innenfor kravet til idrettsmerket.

Fra 2009 har Åfjord kommune sammen med samarbeidspartnere drevet systematisk med trening for de eldste innbyggerne. De trener styrke, balanse, bevegelighet og kondisjon for at de skal holde seg borte fra de kommunale helsetjenestene lengst mulig.

Da de startet med treningsgruppene for snaut ti år siden, var det 30 deltakere. Nå er det 120. Det interessante er at ingen av deltakerne på treningsgruppene i løpet av disse årene har kommet på langtidsplass på sykehjemmet. Det sier utrolig mye.

Gamle Klæbu kommune engasjerte seg også i dette tilbudet. Nå har man hatt idrettsmerkeprøver for 60+ i Klæbu etter opplegg som Åfjord kommune driver. Klæbu og Trondheim har nå slått seg sammen til en kommune og det er viktig at opplegget fra Åfjord og nå Klæbu blir videreført i NYE TRONDHEIM.

Jeg fremmet et forslag om at bystyret er positiv til å følge opp engasjementet «idrett for eldre» når Klæbu og Trondheim nå blir en kommune. Det innhentes erfaringer fra kommuner som har et slikt opplegg som bl.a. Åfjord kommune. Dessverre så fremmet Senterpartiets Marthe Løvik at forslaget avvises uten begrunnelse. Det var kun Pensjonistpartiet, Frp og Høyre, Venstre og KrF som støttet idrett for eldre. Dette er helt utrolig.

Her har vi en ordning som fungerer og så vil trolig bystyret avvise det Klæbu, Åfjord og mange andre kommuner har lyktes med.

Svein Otto Nilsen Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre