Klæbu menighet har vært uten fast prest siden Toril Stendahl hadde sin siste gudstjeneste i juni i fjor. Fra 1. januar har Sveinung Enstad vært tilsatt i stillingen, og i dag ble han innsatt. Tore Steen leste opp innsettelsesbrevet fra biskop Herborg Finnset i Nidaros bispedømme.

- Det er en høytidelig innsettelse av ny prest, og viktig å få fast prest igjen som kan delta på alle kirkelige handlinger. Der er en gledens dag for menigheten, sier Tore Steen som er leder av Klæbu menighetsråd.

Leder i Klæbu menighetsråd Tore Steen leser opp biskopens innsettelsesbrev. Foto: Merethe Willassen

Tove Margrethe Hørgård Unsmo, kateket i Klæbu menighet, syns det var godt å se at så mange møtte opp på gudstjenesten.

- Det er veldig stort at hele staben og menigheten tar imot den nye sognepresten. Det er stort å feire en slik gudstjeneste sammen, og sammen gå i forbønn for sognepresten. Felleskapet betyr mye, smiler hun.

Kateket Tove Margrethe Hørgård Unsmo foran sogneprest Sveinung Enstad i prosesjonen. Foto: Merethe Willassen

Sogneprest Sveinung Enstad takket mange da gudstjenesten gikk mot slutten, og nevnte også den fine musikalske delen av den. Unsmo var også begeistret for hvordan musikken var med å bidra til en fin innsettelse.

- Familien Green har i samarbeid med musikalske leder Tommy Nilsen på kirkeorgel virkelig bidratt til denne flotte gudstjenesten, sier hun.

Prost Håkon Daniel Beyer Olaussen innledet gudstjenesten før sognerprest Enstad leste fra dagens tekst. Foto: Merethe Willassen

Gudstjenesten startet med prosesjon, hvoretter prost Olaussen sa noen ord om tekstene i forbindelse med gudstjenesten. Hvordan de lager et utgangspunkt for hver gudstjeneste, og hvordan tekstene til ulike tider og blant ulike mennesker bidrar til tanker og refleksjoner.

- En prest vet hva han skal bryne seg på, og i løpet av 3 år er det nesten 500 tekster presten skal innom. Akkurat nå er det 120 000 mennesker som skal lytte, og det på ulik måte. Nye ord, nye tanker og nye refleksjoner vil alltid gi noe annet, sier han.

Prost Olaussen og sogneprest Enstad under nattverden. Foto: Merethe Willassen

Klæbu menighet vil møte guds ord gjennom sogneprest Sveinung Enstads tanker og refleksjoner, en tekst som gjennom 2000 år har levd med både tro og tvil. Og med det kan det bli spennende å høre en ny sogneprest snakke om de samme tekstene som forrige prest. Det vil nok bli noen nye tanker og refleksjoner til ettertanke for de mange som besøker gudstjenestene i Klæbu gjennom året.

Gudstjenesten ble avsluttet med kirkekaffe i Kirkestua sammen med den nye sognepresten.