Julie Vestad gikk lenge med en drøm om egen frisørsalong, men da Sunniva Lundager nevnte i forbifarten at hun ville selge salongen, gikk Vestad svanger med datter nummer to og var godt på vei inn i en fødselspermisjon. Gleden var stor da Lundager bestemte seg for å vente til hun var tilbake fra permisjon våren 2022.

- Jeg var veldig heldig med at Sunniva sa seg villig til å vente med salget. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, forteller Vestad som ikke bare har fagbrev som frisør, men også mesterbrev:

- Det tok jeg for å få på plass kunnskap om regnskap, budsjettering og bedriftsledelse, siden jeg alltid har drømt om egen salong.

Det å starte opp helt fra skrætsj, det å skulle skape kundemassen fra bunnen av, er mye jobb, og Vestad var ikke i tvil da hun fikk denne muligheten. Da han på hjemmebanen også støttet opp med «Det her må du si ja til, det her må du gjøre», var valget enkelt.

Stolt av og glad i yrket

- Her er det kunder som har gått her i generasjoner, og det er jo en helt fantastisk mulighet, smiler Vestad. Nå er de tre aktive ansatte.

- Jeg skulle gjerne hatt flere ansatte, men det er manko på frisører og jeg har forsøkt søke etter flere, forteller hun, og forklarer at det er mangel på folk som tar frisørutdannelse.

- Frisøryrket har kanskje, og det litt ufortjent, fått rykte på seg for å være et slitsomt yrke, men hvilket yrke er ikke det, spør hun og legger til at uansett yrke må man jo være aktiv, kanskje trene, for å ta vare på helsa si.

- Jeg er kjempetakknemlig for yrket mitt. Klart man er sliten på slutten av dagen, men det er så mange fine mennesker å møte gjennom dagen, de gir meg energi, smiler hun og berømmer teamet i salongen.

- Vi er et godt team som hjelper og støtter hverandre. Her fungerer det kjempefint. Når en er litt bakpå tidsmessig, så stepper vi andre inn og rydder mens kunden betaler.

Jobben er hobbyen. Julie Vestad trives veldig godt som eier av Strøket frisør. Foto: Merethe Willassen

Snart skal frisøren få ny inspirasjon, men allerede har de vært på kurs tidligere i år.

- Det var et kurs om farger og trender. I november er det kurs, eller visning, der ulike frisører viser frem teknikker og kommer med tips og råd. Ikke minst skal VM-teamet være der. Det er konkurransefrisører som viser grunnleggende teknikker i å sette opp og frisere hår, de kan mange teknikker. Det er veldig inspirerende å se på.

- Jobben er også hobbyen min, smiler Vestad, og forteller om kvelder med ledig tid der hun er snar med å ta opp mobilen og åpne Instagram.

- Jeg følger frisører fra både inn- og utland, merker og produkter, og elsker å finne inspirasjon og ideer i sosial medier.

To eiere de siste fem årene

Sunniva Lundager kjøpte i sin tid frisørsalongen av Marianne Sponås.

- Det var i 2017. Marianne ville selge og jeg tenkte, ja, hvorfor ikke? Jeg var redd for at det skulle komme en kjede og ta over, og ville gjerne beholde salongen lokalt. Jeg hoppa i grunne i det, sier Lundager som etter hvert oppdaget at hun elsket frisøryrket, men ikke det å jobbe bak en pult.

- Jeg kom frem til at jeg hadde prøvd å eie en salong, men at det ikke var noe for meg. Jeg er glad i kundene, men trives ikke med kontorarbeidet, sier Lundager.

- Å eie en salong er en livsstil, og noe går det på bekostning av. Jeg trives mye bedre som ansatt, smiler hun.

Vestad syns hun er veldig heldig som har med forrige eier videre.

- Det er lett å få svar når noe dukker opp. Dessuten er det perfekt å eie og drive der du bor. Jeg føler meg veldig heldig som har overtatt en så godt etablert salong, sier hun, og avslutter:

- Det er jo de trofaste kundene som er verdien i hele bedriften. De vil vi ta vare på.

Strøket frisør ble startet av Marianne Sponås i 1978, og har i snart 45 år stått for klipping, forming og farging av hår etter kundenes ønsker og behov.