Et lavtrykk er på vei mot Trøndelag, og det vil føre til «mye vær» i fylket gjennom helga.

Det opplyser vakthavende meteorolog Susanna Reuder hos Meteorologisk institutt.

– Det er ventet en god del vind fra sørøst, særlig på kysten, og det kan enkelte steder bli periodevis sterk kuling fram til lørdag ettermiddag. Deretter vil vinden avta til frisk bris. Også indre strøk av Trøndelag vil oppleve vind, sier hun.

Gløtt av sol

I løpet av lørdagen er det også ventet bygeaktivitet i form av både regn- og sluddbyger, mens i indre og høyereliggende strøk vil nedbøren komme som snø.

– Det blir et skiftende skydekke gjennom lørdagen, og det er mulig du får se sola, men det blir vanskelig å nyte den, for den vil i så fall ikke komme før på kvelden, og da på kveldstid, legger Reuder til.

Søndag formiddag blir det rolige vindforhold i hele Trøndelag, før det etter hvert tar seg opp. Utsatte steder kan få vind i liten kulings styrke fra øst, opplyser meteorologen.

– Søndag ettermiddag er det ventet litt mer vind igjen. Den vil komme fra sørvest og får sterk kulings styrke. Da er det også ventet mer regn og sludd, spesielt i indre og høyereliggende strøk. Det blir varierende skydekke med perioder av oppholdsvær, men det blir nok en god del nedbør i helga, meddeler meteorologen.

– Så det blir lite sol på trønderne i helga?

– Innimellom bygene og på kveldstid lørdag kan den nok dukke opp, og når det blir perioder med oppholdsvær søndag, kan det hende at det blir litt sol å se. Men det blir nok stort sett oppholdsvær med et skydekke, og regn med en god del vind, sier hun.

Kan bli krevende på veien

Reuder oppfordrer trafikantene til å holde seg oppdatert på trafikkmeldinger når de ferdes utendørs.

– Særlig i overgangen fra regn til sludd må man passe litt ekstra på, for det kan i perioder by på vanskelige kjøreforhold, særlig søndag, for da er det ventet godt med vind i tillegg. Vi vurderer fortløpende behovet for å gå ut med farevarsler, legger meteorologen til.