For å starte der det startet, forteller Synne Braa til Klæbuposten at hun som liten ønsket å bli journalist. Det er derfor ikke overraskende at hun i dag har havnet i en jobb som presserådgiver, der hun får daglig bruk for sine skrive- og kommunikasjonsferdigheter. Før vi rører ved dagens beskjeftigelse, forteller 26-åringen om hvordan journalistutdanningen hennes åpnet en dør inn i TV 2-programmet Helsekontrollen: - Jobben i Helsekontrollen var et spesielt første møte med arbeidslivet som journalist. Stillingen gikk ut på å avdekke kritikkverdige forhold i helseindustrien og stille useriøse aktører til veggs, forteller Braa.

Det var en jobb som krevde grundig journalistisk arbeid:

- Som reporter i Helsekontrollen var det tøffe konfrontasjoner og grundig journalistisk arbeid - og jeg ble virkelig kastet ut i det. Jeg husker kollegaene mine på et tidspunkt glemte at jeg var praktikant, sier hun leende.

- Til tider var det tøft å jobbe i en redaksjon som i all hovedsak banker på døra når de tror du har noe å skjule, men de utfordringene jeg møtte på gjorde at jeg bygde karakter med tanke på konfliktløsning og lærte meg at dette er en del av det å ha en profesjonell tilnærming til arbeidet.

71 grader nord

Nordmenn - og klæbygg - flest kjenner TV-konseptet 71 grader nord godt. For 26 gamle Synne Haugrønning Braa ble jobben i Helsekontrollen en katalysator for nye muligheter, nok en gang knyttet til TV.

- I den tiden jeg jobbet med Helsekontrollen delte vi kontorlandskap med produksjonsselskapet som produserer 71 grader nord. Det var tilfeldig at jeg havnet i prat med noen i produksjonen, og plutselig var jeg med på norges vakreste eventyr! Det var en fantastisk opplevelse.

- Hva var rollen din i 71 grader nord?

- Jeg var produksjonsassistent. Der bistår man med alt fra regi, til å bære utstyr og passe på deltakerne. Dette var kun en prosjektbasert jobb på en sesong, forklarer Haugrønning Braa til Klæbuposten.

Helthjem

I tøff konkurranse med over 100 søkere ble Synne plukket ut som en av to til Helthjems bemanningsopprustning. Den fremadstormende kulturen var forlokkende og tiltalende for den unge journalisten: - Etter første intervjurunde fikk jeg et godt inntrykk. Det er noe unikt med kulturen i et ungt vekstselskap, sier Braa - som i dag er presserådgiver i Helthjem, en jobb som innebærer langsiktig kommunikasjonsstrategi, besvaring av pressehenvendelser, kontinuerlig jobb med bærekraft, etc.

Bygd eller storby?

26-åringen er født og oppvokst i Klæbu, men valgte etter hvert å flytte på seg. Hun forteller imidlertid at det var tilfeldig at det ble akkurat Oslo; lysten etter å komme seg bort fra Trøndelag kulminerte i at hun fikk studieplass i hovedstaden, noe som var avgjørende for hva hun har gjort de siste årene. Kan venner og familie forvente en hjemkomst til Klæbu i fremtiden?

- Klæbu vil alltid ha en plass i hjertet mitt, men etter snart åtte år i Oslo har jeg blitt veldig glad i storbylivet. Vi (samboer og hund) bor rett ved Nordmarka, samtidig som vi er nært på byen. Dette er rett og slett helt ideelt; når jeg i tillegg er en smule værsyk, kommer ikke akkurat Trøndelag best ut av den duellen, sier hun smilende.

-Det er noe unikt med kulturen i et ungt vekstselskap, sier 26-åringen om jobben i Helthjem. Hun danket ut over 100 søkere i prosessen. Foto: Endre Igland