– Det var politisk enighet i den såkalte fellesnemda til daværende Klæbu kommune og Trondheim kommune før kommunesammenslåingen, om at det skulle komme omsorgsleiligheter etter at helse og velferdssenteret sto ferdig. Vi føler det er viktig å følge opp det vedtaket slik at politikerne blir minnet på at dette er noe som det har kommet lovnader om. Det er spesielt viktig nå som det kan se ut som strammes til økonomisk, sier Tømmervold til lokalavisa.

– Vi har forståelse for at det er kamp om pengene til forskjellige prosjekter i Trondheim kommune. Men vi må stå på slik at Klæbu får sin del av kaka. Det nye helse og velferdssenteret har blitt en berikelse for Klæbu og Trondheim. Men vi mangler et tilbud for dem som av forskjellige årsaker er nødt til å flytte fra Brøttem, Hyttfossen og andre steder inn til sentrum. Det er på langt nær alle disse som har mulighet for å kjøpe egen leilighet, sier Tømmervold.

Prekært behov

Han stilte i et møte den 6.september, spørsmål til lederen i Helse og eldrekomiteen, om hvilken fremdrift Sissel Trønsdal og andre så for seg. Alf Steinar Tømmervold viste til at det er et prekært behov for omsorgsleiligheter. Spesielt nå som Trondheim kommune har mistet tildelingsretten til 27 omsorgsboliger for eldre og andre med stort omsorgsbehov. Det skjedde da Norddalstunet havnet på private hender.

– Det er helt naturlig at det nå blir diskusjoner rundt dette ettersom behovet er stort, og det foreligger et vedtak i fellesnemda om at det skal bygges 33 leiligheter og en fremdriftsplan. Det er også ønskelig fra vår side at det blir utredet hvor stort behovet for omsorgsleiligheter er, sa Tømmervold som er en av klæbyggene som har lengst fartstid i lokalpolitikken. Tanem-ildsjelen har vært med i flere tiår, og par-tiet ønsker at han skal ta en ny fireårsperiode.

Det gamle sykehjemmet er jevnet med jorden. Klæbyggene håper at det om ikke alt for lenge kommer omsorgsleiligheter her. Foto: Odd Rune Wang

Ligger inne i tiårsplanen

I kommunedirektørens forslag for investeringer den kommende tiårsperioden, er omsorgsleiligheter i Klæbu med. Der er det lagt opp til at prosjektet blir ferdigstilt i 2030.

– Prosjektet har ikke blitt prioritert i de siste års handlings og økonomiplaner i Trondheim kommune. Men det er på ingen måte glemt, sa Sissel Trønsdal da Als Steinar Tømmervold ville vite hva som eventuelt skjer på den fronten. Likeså hvordan fremdriften var i prosjektet. Tømmervold er en smule utålmodig ettersom det allerede er et behov for omsorgsleiligheter i Klæbu sentrum.

– Det er viktig for Trondheim kommune å utvikle Klæbu bydel. Det gjelder både lokasjon og bruk av de offentlige funksjonene. Klæbu helse og velferdssenter ble tatt i bruk i september i fjor. Helse og velferdssenteret har et stort areal med kjøkkenfasiliteter for aktiviteter og allsidig bruk for beboere og nærmiljøet, med utleiemulighet, sier Trønsdal, som har forståelse for at Tømmervold og klæbyggene vil ha på plass omsorgsleiligheter-

Vil henge fint sammen

– Området rundt eksisterende omsorgsboliger, rådhuset og det nye helse- og velferdssenter vil henge fint sammen, og bidra til et løft for bydelen. Eksisterende sykehjem er nå revet, og tomta vil bli enkelt opparbeidet for park og parkering. Det jobbes fortsatt for aktivitet og bruk av rådhuset. I dag benyttes rådhuset til både kommunale og private aktører. Enhet aktivitetstilbud for hjemmeboende ser på muligheten for å skape en attraktivt møteplass på kafèen på rådhuset, sier Trønsdal.

– Vi er fornøyde med svaret vi har fått, og ikke minst over at dette er en sak og et prosjekt som fortsatt blir prioritert. Både jeg og andre har forståelse for at det er kamp om pengene så lenge det er mange store prosjektet på gang. Vår oppgave er å passe på slik at dette prosjektet blir realisert og ikke glemt. Det må gjøres en jobb på det området før det eventuelt blir gitt grønt lys, sier Tømmervold som er Klæbu Arbeiderlags mann i bystyret.