-Jeg har den siste tiden kjent på at jeg har lyst til å engasjere meg i lokalpolitikken igjen. Det er spennende å få muligheten til å påvirke, og ikke minst legge til rette for det gode liv for innbyggerne i kommunen. Jeg er glad for at valgkomiteen og nominasjonsmøtet har bygd et team, som ser ut til å bestå av mange gode lagspillere. Det føler jeg er et bra utgangspunkt for å få til noe. Det at nominasjonen gikk så glatt, synes jeg er et godt tegn, sier Kirsti.

Hun har som så mange andre det som skjedde på nominasjonsmøtet for fire år siden friskt i minne. Der ble det både ufred og rabalder. Mye på grunn av at et stort og aktivt Trondheim AUF ikke fikk det som de ville. Flere valgte å trekke sitt kandidatur, og nominasjonsmøtet ble en dårlig start på valgkampen. Kirsti Tømmervold som selv var en av dem som trakk seg fra lista, føler partiet har et helt annet utgangspunkt nå enn det som var tilfelle for fire år siden.

Gleder seg veldig

Kirsti Tømmervold har vært aktiv i Klæbu Arbeiderlag etter at hun sluttet som ordfører for knappe tre år siden. Spesielt etter at hun ga seg som kommunedirektør i Vevelstad kommune. Den populære politikeren valgte å takke ja til en stilling som den lille kystkommunens øverste administrative leder noen måneder etter kommunesammenslåingen mellom Klæbu og Trondheim.

På Sør-Helgeland fikk Tømmervold muligheten til å se det offentlige og kommune-Norge fra en litt annen side. Selv om det er forskjell på å være ordfører og kommunedirektør. 45-åringen er ærlig på at hun synes det er mer spennende å være politiker. Det er artigere å stake ut kursen, enn å sette de politiske vedtakene ut i live. Tømmervold er glad for den tilliten som partiet har vist henne. Det var som hun sier ingen selvfølge at hun skulle bli nominert.

De 20 øverste plassene på Aps valgliste er nå klar, deriblant tre fra Klæbu. Foto: Privat

Mange sterke kandidater

-Det er mange sterke kandidater i Trondheim, og de fleste lokallagene har folk de ønsker å ha langt opp på lista. Derfor er jeg glad for at jeg kom med, og at det var så bred enighet på nominasjonsmøtet. Jeg håper det er en indikasjon på at det er mange som har lyst til å bidra til at vi kan vinne valget i 2003. Slik at vi kan bruke energien på å levere fremfor interne stridigheter. Jeg synes også det er gledelig at det er to klæbygger til på topp 20-lista, sier Tømmervold.

Flere klæbygger på lista

Hun sikter til Leon Bafondoko som er på ellevteplass. Han bor nå i Trondheim, men vokste opp i klæbu og må derfor regnes som klæbygg. På 18.plass finner vi Hege Rovik som også kan bli å finne i det nye bystyret. Det avhenger litt av hvordan det går med Ap i valget, og ikke minst hvor mange personstemmer de forskjellige får. Ap har i dag 17 representanter i kommunestyret i Trondheim. På valglista har de ti øverste fått stemmetillegg og vil dermed komme inn i bystyret. Så er det antallet personstemmer som avgjør rangeringen av de neste på lista. Onsdagens nominasjonsmøte var det første av to møter. De 20 øverste plassene på valglista er nå bestemt, mens de resterende skal avgjøres i desember.

Topp 20 Trondheim Ap
1. Emil Raaen
2. Sara Shafighi
3. Roar Aas
4. Trude Basso
5. Jørn Arve Flått
6. Kirsti Tømmervold
7. Håkon Einarsve
8. Sissel Trønsdal
9. Sigurd Ingvaldsen
10. Anita Børstad
11. Leon Bafondoko
12. Tyra Joarsdottir
13. Otto Gregussen
14. Maria Eriksen Storrø
15. Roger A. Hammer
16. Anne Sophie Hunstad
17. Magnus Aastrøm
18. Hege Rovik
19. Karim Tahir
20. Kristin Tinmannsvik