– Det kommer noen snøbyger enkelte steder, men i det store og hele blir det fin kveld i Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis i Meteorologisk institutt.

Palmesøndagen er vel overstått, og påskeuka er endelig i gang.

Mange har allerede tatt påskeferie, og vi har tatt en prat med meteorologen om hvilket vær trønderne kan vente seg de kommende dagene.

Sola vil komme

Natt til tirsdag er det ventet kuldegrader, og sakte, men sikkert vil gradestokken vise varmere temperaturer etter hvert som tirsdagen skrider frem.

– Det kan kanskje bli litt kaldt om morgenen, men til gjengjeld blir det perioder av sol gjennom dagen. Det blir kanskje rundt 4-5 grader på de stedene hvor sola dukker opp, og så blir det enkelte snø- og sluddbyger igjen tirsdag kveld, sier Sarchosidis.

Men meteorologen legger til at snøen ikke vil «legge seg», og dagen før skjærtorsdag ligger det an til å bli en markert temperaturstigning.

– Onsdag ser ut til å bli en fin dag i Trøndelag. Da vil vi nok se temperaturer rundt 8-9 grader midt på dagen takket være god hjelp fra sola.

– Så både tirsdag og onsdag vil det bli fint vær i påskefjellet?

– Ja, det blir nok de to beste dagene dersom man har tenkt seg ut på ski, meddeler Sarchosidis.

Overskyet og grått

For fra skjærtorsdag av blir det et værskifte. Riktignok vil gradestokken vise mellom 5 og 10 grader resten av uka, men samtidig er det ventet overskyet vær.

– Fra torsdag av er det også ventet mer nedbør, kanskje spesielt inn mot helga, så det gjelder å nyte de neste dagene, for etter hvert blir det vesentlig mer grått, opplyser meteorologen.

I tillegg blir nedbøren mot slutten av uka vesentlig våtere enn snø- og sluddbygene som kommer mandag kveld og som er ventet tirsdag kveld.

– Men det er ikke noe uvær i vente. Det blir verken sterk vind eller store nedbørsmengder, beroliger Sarchosidis.

– Har du noen råd til de som har tenkt å være ute i påska?

– Det må være å ta med seg et godt humør og kose seg i påsken, legger meteorologen til.