Nå kan alle med en periodebillett fra AtB på syv dager eller lenger benytte seg av én times gratis bildeling hver kalendermåned. Dette er en pilot, og tilbudet er i samarbeid med bildelingsselskapet Hyre.

– AtB skal gjøre det enklere å greie seg uten egen bil. Derfor er vi veldig glade for avtalen med dem. Vi ønsker hele tiden å tenke nytt og innovativt, og dette er noe som kan gjøre det enklere å droppe å eie en bil i Trondheim, sier Tom Nørbech, leder for seksjon Teknologi og forretningsutvikling i AtB.

Biler i sentrum og på Værnes

Tilbudet blir en del av det helhetlige mobilitetstilbudet fra AtB. Bildeling er en praktisk løsning for de reisene hvor offentlig transport kanskje ikke er det mest hensiktsmessige alternativet. Reisende kan enkelt finne og reservere en ledig Hyre-bil direkte i kartfunksjonen i AtB-appen. Hyre har biler i Trondheim og på Trondheim lufthavn. Tilbudet finansieres med midler fra Miljøpakken.

– Dette er et steg mot å tilby en mer fleksibel og bærekraftig reiseopplevelse for innbyggerne i Trondheim, sier Nørbech i en pressemelding.

I kartet i AtB-appen kan man finne ut hvor Hyre-bilene er plassert. Foto: AtB