Det er mulig å få en fin skitur i Nordmarka med Gjenvollhytta som utgangspunkt. Stor parkeringsplass og skileik for de yngste rett ved hytta. Jørn Erik Berg, leder i hyttestyret i Klæbu idrettslag, forteller at løypene og områdene rundt vil bli holdt i god stand til enhver tid.

– Det skal legges til rette for aktivitet i skileiken hver dag. Der skal det stå ved, tennveske og grillkull som det bare er å bruke av. Grillen og bålpanna er der for at alle skal kunne bruke dem, sier han.

Noe som mangler? Tips oss gjerne hvis du vet om vinterferieaktiviteter som ikke er på denne lista.

Skileiken er åpen alle dager

Skileiken er et eldorado for de yngste. Om det er på ski eller en form for akebrett, rattkjelke eller akemadrass, er det fint være i skileiken. Den byr på orgeltramp og kulekjøring, eller fine akemuligheter. I tillegg er kaféen på Gjenvollhytta åpen fra 11–16 både lørdag og søndag begge helger i vinterferien.

Vassfjellet vinterpark har åpent alle dager. Mandager fra 16–21, og de andre ukedagene er det åpent 10–21.

Stall Granly arrangerer rideleir i vinterferien fra mandag til torsdag fra klokka 9–16. Det blir ridning, hestestell og aktiviteter. Overnatting med siste natt onsdag til torsdag.

Det er mulig å melde seg på en enkelt dag også.

Fredag i vinterferien, 24. februar, er det ridetimer i grupper:

11.00 - 12.00 trav, galopp

12.00- 13.00 trav, galopp

13.00- 14.00 sprang

Og det er mulig å melde seg på privattimer.

Tanemshallen er åpen tre dager i vinterferien. Idrettslaget inviterer til å prøve hoppeslottet, og tilbudet er gratis.

Mandag 20/2 kl.10.00-15.00

Tirsdag 21/2 kl.10.00-15.00

Torsdag 23/2 kl.10.00-15.00

Bygdabadet er åpent i vinterferien. Bak fra venstre: Fredrik Grande Braa, Ola Tobias Svinning. Foran: Herman Wesche Kjøren. Foto: Klæbu IL

Bygdabadet har åpent alle dager i vinterferieuka. Der er det også åpen kafé med litt ekstra godt disse dagene, skriver Klæbu IL på Facebook. To formiddager er avsatt til tilbud Gøy i vannet.

Vinterferieaktivteter på biblioteket Foto: Skjermbilde

Kreativt på biblioteket

Biblioteket har vinterferieverksted rundt omkring på bibliotekene i byen, og alle verksteder varer fra kl. 12.00-15.00. I Klæbu blir det verksted de to første dagene i uka, og da er det lykt og nøkkelring som står på programmet. Og har du lyst å lage fuglemater, karnevalsmaske eller garnbokstaver, er det mulighet til det om man besøke et annet bydelsbibliotek eller hovedbiblioteket.

Sjekk kommunens nettside for andre aktiviteter

Trondheim kommune har en nettside der du kan finne tips og informasjon om aktiviteter for barn og unge i byen. Her er det informasjon om ferieaktiviteter i regi av kommunen, og ferieaktiviteter som andre tilbyr.

Oppdatert informasjon finnes hos de ulike aktørenes nettsider eller sider i sosiale medier. Endringer kan forekomme.