Nå kommer sommervarmen for fullt til Trøndelag.

Det bekrefter vakthavende meteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

– Et lavtrykk i Norskehavet har gitt yr, regn og fuktig luft i Midt-Norge, men det er i ferd med å bevege seg nordøstover, og da blir været atskillig bedre, sier hun.

Opptil 25 grader

Allerede torsdag får vi en bedring. Da bygger det seg opp et høytrykk som kombinert med fralandsvind gir bedring på værfronten.

– Fra fredag av ser vi en betydelig stigning i temperaturene. Da vil de stige fra rundt 13-14 grader til temperaturer over 20 grader. I indre strøk kan det bli enda varmere, kanskje opptil 25 grader, meddeler Svanevik.

– Været har vært litt begredelig i det siste, men nå snur det, legger hun til.

Kan komme regn

Høytrykket vil ligge over Trøndelag gjennom hele helga og ut i neste uke. Da får vi et stabilt klarvær med mye sol, og det vil holde seg gjennom hele neste uke.

Men det ser likevel ut til å komme noen ettermiddagsbyger innimellom solsteiken.

– Det kan komme lokale regnbyger enkelte steder. En nedbørsfront utenfor kysten av Trøndelag kan trekke inn i Nord-Trøndelag og videre sørover, men her er prognosene usikre. I all hovedsak blir det oppholdsvær, sier meteorologen.

– Hvor lenge kan vi forvente at sommervarmen holder seg?

– Det kommer til å holde seg fint og stabilt gjennom så å si hele uka, så det kommer til å bli fint vær en god stund. Det blir en litt finere sommer enn det har vært de siste dagene, legger Svanevik til.