Fritidskoordinatorer for barn og unge gikk i høst i gang med et nytt prosjekt for å favne flere unge og ungdommer.

- Vi ble veldig glad da vi oppdaget hvor fort ungdommene fant oss. I utgangspunktet trodde vi kanskje det ble mange kvelder med få som møtte, men der tok vi feil, smiler en fornøyd Mari Kosberg. Prosjektleden forteller at første kveld kom det rundt 15 unge, neste gang 30 og den tredje kvelden telte de 60 fremmøtte.

Prosjektleder Mari Kosberg er veldig glad for den gode responsen Onsdagsklubben har fått. Foto: Merethe Willassen

Mari Kosberg har hatt hånden på rattet i prosjektet med å inkludere flere unge og ungdommer i ungdomsklubbmiljøet i snart ett år.

- Vi har gått ut med informasjon til foreldre, idrettslaget og innad i kulturenheten, forklarer hun, og målet både var og er å nå frem til barn og ungdom innenfor tilrettelagt fritid. Det er mennesker med svært ulike utgangspunkt, men som har et ønske om å delta i fritidsaktiviteter på lik linje med andre barn, unge og ungdommer.

Kosberg utdyper hva dette innebærer:

- Egentlig er det ikke veldig mye endringer annet enn at på onsdager har vi litt mer lys og litt mindre lyd. Ønsket var at flere skulle oppdage ungdomsklubbmiljøet og derigjennom finne ut at det går an å komme også andre dager i uka. Tanken om å inkludere flere, er også et ønske om å spre informasjon om at det er et tilbud for alle og at det tilbudet er alle dager i uka, og så er det noen som trives best på onsdager med tidligere åpningstid og mindre lys og lys.

Aktivitetsleder Guro sammen med ungdom som er i det kreative hjørnet. Fra venstre: Guro, Smilte, Line Jemima, Leona og Saga. Foto: Merethe Willassen

Rundt et bord sitter en liten gjeng jenter og maler. De forteller at de er på klubben nesten hver gang det er åpent, og skryter av hvor bra det er der.

– Vi anbefaler veldig for folk å komme hit. Det er veldig gøy her, og morsomt å komme hit når man har lyst til å finne på noe annet eller ikke har noe spesielt å gjøre, sier de nærmest i kor.

Klubben har åpnet tirsdager, torsdager og hver andre fredag klokka 17.30 til 21.30. Onsdager er åpningstiden 16.30 til 20.

Idrettslaget er med

- På onsdager er det større voksentetthet enn de andre dagene. Noen som bruker oss på onsdager har med seg støttekontakt, og i tillegg stiller også Klæbu idrettslag opp med flere voksne. Vi koser oss og sørger for at alle inkluderes, lager mat og har aktiviteter, ja, rett og slett det samme som vi gjøre alle dager vi har åpent, avslutter Kosberg før hun setter kurs mot pepperkakebakinga som er kveldens aktivitet på kjøkkenet.

På kjøkkenet er denne gjengen i gang med å bake pepperkakehus, og får litt støtte av mange hjelpere som stiller opp. Fra venstre: Carmen, Josef, Daniel, Oda, Noah og Adrian. Foto: Merethe Willassen