Navn: Aziah Elias Hoel Tche Alder: 21 år Bosted: Toulouse, Frankrike

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Jeg vil beskrive meg selv som en generalist. Liker å gjøre veldig mye forskjellig og føler personlig at jeg mestrer mange ting. Er ikke best i noe, men flink til ganske mye.

- Hva tror du selv er din største svakhet som menneske?

- Personlig så tror jeg min største svakhet er frykt. Frykten for å feile er stor, men kanskje det verste er frykten jeg har om hvordan andre skal oppfatte meg. Jeg regner med det er slik for mange, og innerst inne så vet jeg at det er ingen som bryr seg spesielt mye om hva jeg gjør.

- Hva gjør du helst på en dag uten noen som helst forpliktelser?

- Da liker jeg å sove lenge, før jeg møter noen venner som jeg kan dra på cafe i byen eller shoppe litt sammen med. Liker også å ta meg en styrkeøkt.

- Hva har du likt best med å vokse opp i Klæbu?

- Det beste med å vokse opp i Klæbu var vel kanskje friheten. Jeg er heldigvis oppvokst en plass der jeg aldri følte meg noe annerledes og aldri følte på rasisme. Om jeg ville leke hadde jeg venner veldig nærme som likte mye det samme som jeg gjorde.

- Hva er favorittspråket ditt?

- Favorittspråket mitt er nok norsk. Det er det språket jeg er vokst opp med, det språket jeg mestrer best og det språket jeg klarer å uttrykke meg best på.

- Hva liker du mest med å bo i Frankrike?

- Det beste med å bo i Frankrike er å møte alle de folkene som jeg aldri ville ha møtt ellers. Liker også tilgangen til god mat og bakerier. Du har alltid tilgang til ferske matvarer om morgenen og det å dra ut og spise god mat er mye mer overkommelig i Frankrike enn i Norge.

- Hvor ser du deg selv om ti år?

- Om ti år håper jeg at jeg har en god jobb innenfor energi eller at jeg selv utvikler en løsning innenfor energisektoren. Jeg håper at jeg kanskje har lært meg enda et språk, men at jeg iallfall fortsatt snakker fransk.

- Hva er ditt største mål i livet?

- Mitt største mål i livet er vel å føle meg lykkelig og at det jeg gjør, gjør en forskjell; at mine handlinger og det jeg gjør faktisk gjør noe. Hva det er vet jeg ikke ennå, men jeg ønsker å oppnå noe og leve livet på mine formål så langt det lar seg gjøre.

- Hva hadde du gjort med en million kroner til disposisjon?

- Med mesteparten av pengene ville jeg ha gitt ansvaret til noen som kan mer om penger enn meg, slik at de kan vokse og bli mer penger av det.

- Hva tenker du om fremtiden?

- For min egen del ser jeg ganske lyst på fremtiden. Jeg aner jo ikke hva den vil bringe, så da er det bedre å ha et positivt syn på den enn å tenke det verste.

- Hvordan gjør man politikk mer attraktivt for barn og unge?

- Noe som jeg synes er viktig er at unge kan se at det finnes unge i politikken som kjemper for dem. For å gjøre det attraktivt kan ikke enhver politiker vi ser på TV være 50+ og snakke om skatter og demografi.

- Er det forskjell på klæbygg og andre trøndere?

- Jeg vet ikke. Jeg føler egentlig at de fleste steder har litt av alt. Det har også Klæbu, men en ting som jeg synes klæbygg er veldig flinke på så er det å være inkluderende og ha god lagånd. Jeg føler ikke jeg ville vært den jeg er nå uten oppveksten min; om den ville vært bedre eller verre andre plasser vet jeg ikke, men det jeg vet er at jeg har hatt en veldig fin oppvekst i Klæbu og det ville jeg ikke ha vært foruten.