Andreas og Marius fra Klæbu speidergruppe fikk spørsmålet om de ville ta på seg oppgaven like før gruppen fra Klæbu skolemusikkorps begynte å spille. Og det ville de gjerne.

- Vi fikk vite hva vi skulle gjøre, og hvordan vi skulle slå på lyset når nedtellingen var ferdig, sier Andreas som sammen med vennen Marius tok på seg den viktige jobben.

Lysene er tent og mange ble med å gå rundt treet mens skolekorpset spilte. Foto: Merethe Willassen

- Det gikk greit, men da alle begynte å telle ned, så kjente jeg det begynte å kile i magen, sier Marius, og Andreas nikker og er enig. De var begge spente på om alt skulle gå bra når alles forventningsfulle blikk var rettet mot den store julegranen.

Klæbu speidergruppe sørget for god trivsel med bål og stor kjele med gløgg, og Klæbu skolekorps spilte julemelodier. Sammen sørget de for god stemning, ikke minst for de minste når flere nisser fra speidergruppa kom med store sekker og dro opp den ene godteposen etter den andre.

Tobias kikker spent ned i posen. Foto: Merethe Willassen

Lillian Waaden fra Nærmiljørådet i Klæbu bydel ønsker velkommen og ledet an i nedtellingen.

- Jeg er veldig fornøyd med at så mange kom. Nå er vi vel så godt som like mange som før pandemien, smiler hun og retter en stor takk til skolekorpset, speidergruppen og Coop som har levert treet.