Og det kunne ikke passe bedre enn å presentere dette på 20-årsdagen for bedriftsregistrering som er 7. november, for så å ha konseptet spikret og klart på nyåret tett opp til den dagen butikken åpnet for, ja nettopp, 20 år siden.

- Etter å ha fått leve drømmen om å drive butikk i disse årene, har det etablert seg en idé om å trekke ut det som har blitt et særpreg for meg, det som gjennom årene har utviklet seg til å bli et hjertebarn, og som jeg jobber mer og mer med, sier Gunn-Kristin Forseth.

Nina Elisabeth Jacobsen (til venstre) besøker Nidaros lys og blomster for å finne nye ting å dekorere med, og vil gjerne ha tips fra Gunn-Kristin Forseth. Foto: Merethe Willassen

Skrekkblandet fryd

Det er med litt skrekkblandet fryd at hun nå går over til å rendyrke det kreative som blomsterdekoratør, og samtidig tar med seg et konsept med personlig veiledning i dekorering av bord til livets fester og et personlig preg ved livets slutt. Når man så fyller inn en ambulerende åpningstid, aner man konturene av nytenkning og et konsept som det nok ikke er lett å finne i Norge.

- Jeg følger med på ulike aktører og trender både i Norge og Norden, og har ofte hentet inspirasjon derfra. Også min nye bedriftsløsning har hentet inspirasjon fra blant annet Danmark, forklarer Forseth.

Dekorering av bord er en av spesialitetene til Nidaros lys og blomster Foto: Merethe Willassen

Blomsterdekorering vil fremdeles stå sentralt, men personlig veiledning, kurs og temakvelder vil også få god plass. I lokalene vil det være et showrom, et kreativt verksted og butikk. Her vil det være åpent etter avtale eller mulighet, og åpnet når det er ulike merkedagene i året. Nå jobber hun med å få på plass en løsning med timebestilling.

- Jeg har jo gjennom årene sett at kunder har behov for å kunne ta seg god tid i veiledningsprosessen når det er, ja både små og store, selskaper som konfirmasjon og bryllup. Med mulighet til å få avsatt tid til hver enkelt, tror jeg mange vil senke skuldrene og virkelig kunne nyte det å stelle i stand til selskap, smiler Forseth.

Gunn-Kristin Forseth finner den personlige tilpassingen innen sorgbinderi. Foto: Merethe Willassen

Hjertet i bedriften

Tanken er å presentere et showrom med blomster, borddekorasjoner, servietter, lys og alt av tilbehør. Sammen med Forseth skal kunden finne det personlige preget som skal sette prikken over i-en i selskapet. Kunde kjøper med seg det som trengs, og Forseth vurderer også å ha et frilanstilbud utenfor butikken, at hun kommer hjem til deg eller tar på seg små og store arrangementer rundt omkring, samt utleie av utstyr.

Verkstedet vil fremdeles være hjertet i bedriften. Her vil den kunstneriske kreativiteten få fritt spillerom blant blomster og vekster fra leverandører, egen skog eller hage. Om det er sorgbinderi, buketter eller dekorasjoner, skal du fremdeles kunne bestille det.

Gunn-Kristin Forseth har lang erfaring og henter inspirasjon fra natur og fagfelt. Foto: Merethe Willassen

- Jeg bor jo på en gård og har en stor hage. Der har jeg lyst til å dyrke blomster og vekster, og samtidig har jeg jo skogen med dens rikdom rett ved huset. Det mangler ikke på steder å hente inspirasjon og ideer fra, verken i naturen eller på nett, sier hun, og kunnskap om å gi dekorasjonene kundens personlige preg, har hun utviklet gjennom sin interesse for dette i alle år.

Showrommets åpningstider vil variere.

- Jeg må justere åpningstidene inn etter timebestillinger og oppdrag, men det kan like gjerne bli en ettermiddag mellom 16 og 20, som på en lørdag eller formiddag. Jeg kommer til å annonsere på Instagram og Facebook, hvilke dager og tider jeg har åpent, avslutter Forseth som gleder seg til å sette sitt nye prosjekt ut i live på nyåret.

Butikken har en ventesofa som gjerne brukes av menn når det skal plukkes ut dekorasjoner og blomster til et selskap. Gunn-Kristin Forseth er ikke ofte å finne der. Foto: Merethe Willassen