Selv om det først og fremst er barna som inviteres inn til åpne hall, er det helt i orden at de voksne deltar og har det gøy sammen med barna.

Lionel og Noah syns det er gøy å være i hallen.

– Aller best er hoppeslottet, sier Lionel, og Noah nikker og er enig. Nicolai rakk så vidt å være med på bildet før han var på plass i håndballmålet. Der er de voksne i full gang med håndball og finter etter beste evne for å så å få plassert ballen i nettet bak ham.

– Det er artig at de åpner opp og gir oss mulighet til å bruke hallen utenom skoletid. Veldig positivt, syns Elisabeth Messelt, og syns også det er flott at ungdommene stiller opp i feriedagene sine slik at det er mulig å gjennomføre. Hun fortsetter:

– Vi er her med unger og besøk fra Sørlandet, og vi syns dette er en tipp topp måte å komme seg ut på. Og ungene får jo også møte noen av de som de går på skolen sammen med.

Mathea Brevik er en av aktivitetslederne som gjerne bruker noen dager i mellomjula i Tanemhallen. Foto: Merethe Willassen Merethe will

Mathea Brevik er en av fire aktivitetsledere som var på plass tirsdag. Hun syns det er fint at det er et aktivitetstilbud til barn i romjula. I tillegg er det greit å ha litt å gjøre i jula.

– De som er her, holder mest på med frileik, men det kan også være at de vil ha med oss ledere. De er flinke til å aktivisere seg selv, og det ser ut som de har det artig her, smiler hun og ser utover hallen med leende barn som springer i full fart bortover gulvet, eller svinger seg i turnringene hvis de da ikke er inne i hoppeslottet.

Hallen er åpen tirsdag, onsdag og torsdag fra 12 til 15, og aktivitetslederne må plusse på en halv time i begge ender.

– Vi jobber fire timer, og så er vi flere som deler på vaktene slik at alle får to vakter hver, forklarer hun. Når klokka blir 13, ryddes den ene banehalvdelen i hallen. Da gjøres det klart for konkurranse. Hver dag har sin turnering som pågår halvannen time. Tirsdag var det kanonball, mens det på onsdag og torsdag blir henholdsvis futsal og teqball, sistnevnte med hjelp fra voksne.

Hallen er åpen for alle. Det er ikke nødvendig å være medlem av Klæbu idrettslag for å komme.