Bygdas julemarked inviterte inn til konkurranse tidligere i høst. Målet var å presentere en stor pepperkakelandsby i Klæbuhallen under julemarkedet første helga i advent. Når det i tillegg fristes med premier som kan spe på slunkne klassekasser, var det mange som meldte seg på.

Dro i land seieren

Med totalt 97 stemmer gikk seieren til klasse 7C på Sørborgen skole, og en bedre start på mandagens skoledag kan man vel knapt forvente med beskjed om en pengepremie på 2500 kroner.

– De ble overrasket og veldig fornøyde. Enkelte trodde ikke helt på det, sier lærer Kristin Dragsten, og forteller at praten fort begynte å gå i hva de skal bruke pengene på.

Totalt ble det registrert rundt 450 stemmer. Reglene i konkurransen fastslo at bare de som møtte opp i hallen på lørdag og søndag kunne stemme på et av de innleverte pepperkakehusene, og dermed var det duket for stor mobilisering blant de 18 deltagerne som hadde levert inn sine pepperkakehus og landsbyer.

Mange hadde ventet spent på avstemningen, og det var ikke så lett når man oppdager at det manglet bare 15 stemmer på pallplass, noe et par jenter fra Tanem fikk erfare. Skuffelsen var der, men også pågangsmotet om å gjøre det bedre neste gang.

– Vi må nok begynne planleggingen litt tidligere, sa de, og fikk tips om å finne ideer blant årets pepperkakehus både i Klæbu og andre steder i byen, og kanskje tegne ned noen ideer allerede i år.

Kate Tømmervold fra Klæbu IL er veldig fornøyd med at den nye tradisjonen som idrettslaget nå startet, fikk så god respons.

– Og Nidaros sparebank sa med en gang ja til å støtte oss med pengepremier, og syns det var en fantastisk førjulstradisjon, sier hun. Det gjorde at førsteplassen innkasserte 2500 kroner, andreplassen 1500 kroner, mens tredjeplassen ble belønnet med 1000 kroner

Nederst i artikkelen: Bildegalleriet med flotte pepperkakehus fra utstillingen i Klæbuhallen