I over 30 år har CTM hatt et søkelys på forbruk, men ikke på grunn av strømpriser. Det handler nødvendigvis ikke om egen regning, men at strøm kan være en knapphetsressurs. Og folk er interessert i reduksjon av strøm, men mange aner ikke hvor de skal begynne. I stedet for å måtte vurdere «alt», foreslår folka i CTM å begynne med noen få ting. Nå rulles konseptet ut i fem Byggmakkerbutikker i Norge.

Bidrar til det grønne skiftet

I butikken på Tiller kjøper kunde en grunnpakke. Ingen produkter blir med hjem, men avtale med elektrikerfirma gjøres slik at montering skjer av fagfolk.

- Det eneste kunden trenger å gjøre er å telle opp antall dimmere og termostater. Resten tar fagfolk seg av. Pakken du kjøper er en grunnstein i en installasjon som kan bygges ut, sier Brage Stenberg Johnsen, strategi og forretningsutvikler i CTM.

Terje Lillemo (til høyre) og Brage Stenberg Johnsen forklarer det nye konseptet CTM tilbyr. Foto: Merethe Willassen

Totalløsning

CTM har lenge vært på utkikk etter en totalleverandør med engros, butikk og elektriker for et samarbeid. Byggmakker seilte inn som en eneste kandidat med alt nødvendig i egen kjede.

- For oss er faget elektro så viktig at vi ønsker at våre kunder skal ha det beste resultatet og det betyr montering av fagfolk. Vi selger trygghet, sier Terje Lillemo, administrerende direktør i CTM, som fra stolen på kontoret i de nye lokalene har god utsikt over Klæbutorget.

Smarthusprodukter

For mange som snuser på strømsparemarkedet, dukker fort opp en tanke om hvor styringstavla skal stå eller hvor solcelleanlegget kan monteres, og så stopper det litt opp derfra.

- Det er å begynne i feil ende. Det er enklere å starte i det små, smiler Lillemo, og utdyper:

- Her vil du kunne velge noen få dimmere og termostater som kommunisere med trådløse brytere. Disse programmeres og kan veldig lett slås på i spareposisjon både fra soverom og entre. Sånn sett kan du endre lysstyrke og oppvarming enten når du legger deg eller når du forlater huset.

Jon Oddbjørn Mathisen, distriktssjef Nord hos CTM, under lanseringen på Byggmakker Foto: CTM Lyng AS

Ferdig prisa inkludert montering

Systemet CTM presenterer er utviklet over flere år og ikke nytt som sådan. Det nye er at du som kunde kan gå inn i en butikk og enkelt få dette i hus. Byggvarebutikken selger deg produktene og ordner med elektriker.

- Et viktig poeng for oss er også tilbudet om fast pris. Her er det ikke snakk om å bestille elektriker selv for så å gå i usikkerhet for hvor stor faktura som dukker opp i etterkant, sier Lillemo som understreker viktigheten av å være tro mod verdikjeden:

- Det er fagfolk som kjenner produktene som skal montere, og prisen skal være bestemt på forhånd. Vi vil rett og slett gjøre det enklere for folk flest og på en trygg måte.