Toril Indergård, leder i Klæbu pensjonistforening, har lenge etterspurt både offentlig toalett og en liten kafé i sentrum. Det er gjort innspill til Nærmiljørådet i Klæbu bydel (NiK), og lokalkjente pensjonister er satt på saken uten at det har ført til noen løsning.

- Hva hadde det betydd å få en liten kafé og offentlig toalett?

- Det hadde betydd mye. Vi ser jo at pensjonistene trenger å ha en møteplass. Lillian (Waaden, journ. anm.) har skapt en møteplass for de eldste på rådhuset, men det trengs noe til de litt yngre også. Det hadde gjort at folk hadde følt seg ivaretatt, svarer Indergård som ikke kan skjønne at det ikke engang skal være et offentlig toalett i sentrum.

Ingen steder å nyte en kopp kaffe

- Vi trenger absolutt en kaffekrok der vi kan møtes, sitte og prate, og vi vil jo gjerne ha en plass der vi kan følge med litt. Vi kan jo ikke stille oss opp blant vognene på Coop akkurat, sier hun litt spøkefullt, og sier at rådhuset egentlig er litt for langt unna.

Indergård syns det hadde passet perfekt med kafé i tilknytning til Klæbutorget. Foto: Merethe Willassen

Kaffekrok på en butikk hadde holdt

Slikt må legges inn i planene når det bygges ut, mener hun, og sier at de får det jo til andre steder.

- Vi kjører ofte innom steder som for eksempel Hegra der det er kaffekrok på butikken der både ungdom og gamle sitter, menn sitter der også. De greier jo å få det til andre steder. Tenk på de som kommer med buss fra Bostad og Sjøen, de trenger nok et stede å sitte ned mens de venter på bussen, sier Indergård.

Et gode for sentrum og innbyggerne

Kafé og offentlig toalett skal være et gode for de som kommer for å handle, eller skal vente på medisin på apoteket eller en legetime, mener hun.

- Nå er jo benkene på Bunnpris fjernet, og vi skjønner jo at det kan være gode grunner til det, medgir Indergård. Nå håper hun at det nye fokuset på sentrum i Klæbu skal gi en god løsning på ønsket om kafé og offentlig toalett slik at det går an å kjøpe en kopp kaffe og noe å bite i også på formiddagene.