Fra natt til fredag til lørdag morgen er det ventet lokalt kraftige vindkast på 27-30 m/s fra sørøst i indre og midtre strøk. På kysten er det ventet sørøst full storm og vindkast på 30-33 m/s. Vinden vil minke sist i nord.

Farevarselet gjelder for Trøndelag og indre strøk av Møre og Romsdal.

Anbefaling

Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Konsekvenser

Løse gjenstander kan blåse av gårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer.

Tidsperiode

Fredag 6. januar kl. 01:00 - vinden økte

Lørdag 7. januar kl. 10:00 - vinden løyer