Siv Grethe Evensen, en av de første som møter Klæbuposten etter ankomst, forteller at flyttesalget var viktig for å tømme butikken før de flytter et langt steinkast nærmere Klæbu sentrum:

- Vi har veldig mye varer i gammelbutikken vår, og nå som vi har flyttet til et mye mindre lokale trenger vi litt hjelp til å få tømt det vi har her. Noe har vi hatt her i lang tid - andre ting ikke så lenge, sier Evensen - som er forventningsfull før det største rushet braser på utover ettermiddagen.

Rimelig!

Det kostet ikke skjorta å stikke innom Klæbu industrier denne formiddagen mot slutten av november. Fem klassiske Knut Hamsun-bøker koster undertegnede bare fem kroner - og føyer seg inn i rekken av et svært rimelig utvalg bøker, kjøkkenutstyr, glassgjenstander, servise, veggklokker, etc.

- Vi holder oss ganske lavt på pris - mye til 10 kroner og den slags, sier Evensen.

- Hva slags varer har dere solgt?

- Det har vært litt juleting i den nye butikken. Ellers har vi glass og pynt og en egen avdeling med masse bøker, så vi har forventninger om at folk kjøper av det. Bøkene går kun for 1,- stykket!

- Er det bevisst at dere arrangerer dette en snau måned før jul?

- Det er litt tilfeldig. Vi tror at det kan være en fin ting å ha det på dette tidspunktet i slutten av november, sier hun.

- Viktig med gjenbruk

Judith Sigstadstø er blant de som har ankommet butikken forholdsvis tidlig. Kanskje dukker det opp et varp? Klæbyggen sier at hun syns det er flott med slike flyttesalg - det en ypperlig anledning for gjenbruk.

- Det er kjempeflott med bruktsalg i den verden vi lever i nå. Det er mer enn nok ting og tang, så vi må lære oss å bruke ting “omatt”, sier Sigstadstø.

- Tenker du at det er flott fra et miljøperspektiv eller på grunn av den økonomiske situasjonen i samfunnet?

- Først og fremst klima- og miljømessig, men også økonomisk, spesielt for unge folk som skal etablere seg.

Det er en oppfatning som Siv Grethe Evensen er enig i:

- Personlig syns jeg det er en fin ting, at det som har gått ut litt på dato for noen kan få en verdi for andre, sier Evensen.

Stort utvalg

Noen ser med lupe etter en spesiell forfatter i bokseksjonen, mens andre ikke er like målrettet i sin spankulering mellom hyllene i Klæbu industriers lokaler på Hallset - som snart legges ned for godt.

- Hva slags type ting ser du etter i dag?

- Det er stort sett kopper og kar, pyntegjenstander, vaser og sånne ting, da, forteller Sigstadstø.

- Har du handlet her før?

- Jada, både for å gi bort og for å kjøpe ting som jeg har trengt selv, bekrefter hun.

Personlig gevinst

Både Judith og Anne Grethe sier at de sitter igjen med en personlig gevinst av å kjøpe - og gi bort - brukte ting.

- Er det givende for deg å bort ting som andre kan ha glede av?

- Ja! Absolutt. I forhold til at det skal kastes så syns jeg det er en kjempeting, sier Judith - før hun fortsetter jakten på noen gode kjøp; gode kjøp som potensielt kan bli julegaver til barnebarna?

- Gir det deg noe personlig å stå her i dag og se at klæbyggen kjøper brukt?

- Ja, det gjør det absolutt. Vi er i en tid der det å handle brukt er “in” og trendy, sier Anne Grethe Evensen - ikledd en Klæbu industrier-skjorte.

Blant de som mener at gjenbruk er en kjempeflott ting, er klæbyggen Judith Sigstadstø. Foto: Foto Sindre Eliassen