Vel innenfor døra på rådhuset i le for den sure vinden som herjet i Klæbu på lørdag, ble man møtt av duften av nystekte pepperkaker, prat og latter. Etter hvert som man kom inn til selve messen, kom barn i dyp konsentrasjon til syne, bare avbrutt av en rask tur bort til det rikholdige bordet med alskens ting det går an å lage julegaver og julepynt av.

Kafé, verksted og salg av håndarbeid

Klæbu sanitetsforening og Klæbu frivilligsentral hadde ordnet med juleverksted med pepperkakebaking. Et rikholdig utvalg av håndarbeid fra sanitetsforeningen sammen med god kaffelukt fra kaféen fristet nok noen og enhver til å ta en pust i bakken i arrangementet som har fått navnet Julestemning.

Artig å være kreative

– Vi lager både julegaver, smykker og julepynt, og vi har bakt pepperkaker, forteller en ivrig jentegjeng ved et av bordene, og Alisa er raskt av gårde for å finne posen sin.

– Se her hva jeg har laget i dag, ivrer hun og trekker opp den ene fine tingen etter den andre. Snart står jeg og balanserer flere ting i hver hånd, og er litt redd for at noe skal bli ødelagt, men Alisa er ikke redd for det:

– Da ordner jeg det bare.

Jentene er enige i at det er veldig gøy å være her. Det er mange fine ting å lage noe av, og spesielt artig at det går an å lage smykker og armbånd.

– Det er gøy at de har det. Her kan vi lage hva som helst. Det trenger ikke være jul, sier Anna, og alle er helt enige i en ting:

– Dette burde det være mer av. Altså flere ganger gjennom hele året. Kanskje de kan ha verksted til påske også?

Bisrat, Alisa, Rakel, Emma og Anna har kost seg og laget mange fine ting både til seg sel vog til julegaver. Foto: Merethe Willassen
Thobias ruller ut pepperkakedeigen sammen med Turid Dragsten fra Klæbu frivilligsentral. Foto: Merethe Willassen
Det krever en stødig hånd og passe med lim når tynne serviettark skal limes på glass. Liv Marit pynter en glasskrukke med fint motiv på utsiden. Foto: Merethe Willassen
Jon Roger, Anne Grete Kristine og Liv Marit er godt i gang med decoupage, et spesielt lim som brukes sammen med servietter. Foto: Merethe Willassen
Connie har kost seg masse på juleverkstedet på lørdag, og hun har også bakt pepperkaker. Foto: Merethe Willassen
Alisa viser frem en julepynt hun har lagd. Foto: Merethe Willassen
Sofie har laget en snømann som skal være pynt på rommet. Foto: Merethe Willassen