Etter noen dager med sommer-vorspiel ser det nå ut til at det blir en pause i festen.

Skal man tro meteorologene vil det bli grått og trist på nasjonaldagen. Lavtrykket som passerer over Midt-Norge ser ut til å treffe på verst tenkelige tidspunkt, ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerud.

– Det er ikke noe superværmelding for Trøndelag på 17. mai altså. Det ligger an til regnbyger, med temperaturer mellom fire og syv grader, sier han.

Dårlige nyheter

I perioder må man også forvente en god del vind på nasjonaldagen.

– I de mest utsatte områdene, som ved kysten, kan det bli liten og stiv kuling. Det er heller ikke dagen for å gå på langtur i fjellet, for der kan det bli snøbyger.

Granerud forteller videre at det imidlertid også kan bli noen perioder med oppholdsvær i løpet av dagen.

– Vi trenger ikke å svartmale det helt heller, men det kunne vært ganske mye bedre vær. Det er greit å forberede seg til en litt kjølig 17. mai, sier han.

– Nytt lavtrykk

– Værmeldingen har endret seg mye de siste dagene. Er dere helt sikre nå?

– Ja, vi begynner å bli nokså sikre på dette varselet, med en sannsynlighet på mellom 70 og 90 prosent, sier Granerud.

Det ser også ut som at de som tenker å ta frem grillen på Kristi himmelfartsdag må ta på seg godt med klær. Ifølge meteorologen skal vinden roe seg torsdag, men det kan imidlertid bli noen regnbyger.

– Og fredag ser det ut som at det kommer et nytt lavtrykk. Da blir det ganske overskyet og perioder med regn. Inn i helgen er det et lite håp om at det kan bli bedre og at det i Trøndelag kan komme over 15 grader, sier Martin Granerud.