YX-kjeden konkurrerer med de andre bensinstasjonene i Trondheim og omegn. Onsdag ettermiddag senket de prisene noe mange fikk nyte godt av også torsdag formiddag.

- Vi følger godt med på konkurrentene. Vi i YX skal ikke være prisdrivere i den forstand at vi legger oss under den som til enhver tid er lavest i markedet, forteller Roy Ålberg, innehaver av Klæbu bil & bensin til Klæbuposten.

Styrer etter konkurrentene rundt oss

YX-kjeden tar som alle kjeder, et utgangspunkt i egne veiledende priser, men har et samarbeid med en dagligvarekjede om ytterligere rabatter. Slik kan pumpeprisene også lande under prisene på ubetjente stasjoner. Ligger ofte et par tiører under betjente stasjoner.

- Når man tar i betraktning rabatten hos oss, så er vi faktisk blant de aller billigste, smiler Ålberg og legget til at det jamt over ser ut til å være billigere å handle lokalt i stedet for å ta turen gjennom bommen til Sandmoen og Tiller.

Roy Ålberg, Klæbu bil & bensin, følger nøye med på konkurrentene. Foto: Merethe Willassen

Taper penger med så lave priser

- Det er lite å tjene på dette, men vi må hele tiden legge oss likt med laveste pris på masta til konkurrentene. Vi kjører flere turer daglig for å holde oss orienter, forklarer Ålberg, og legger til:

- Heldigvis slår ikke kronesperren så lett ut nå. Da literprisen passerte 28 kroner, var det mange som ikke fikk fylt opp tanken.

Kronesperrene er en sikkerhetssperre for å unngå at det pumpes ut drivstoff på bakken dersom kunden skulle forlate påfyllingen og pumpepistolen skulle falle ut.

Hvor lenge prisene vil være så lave, er usikkert. Det kommer an på prisbevegelsene i markedet.