MittEgetLokale har hovedkontor i Oslo og etablerer seg for første gang i Trondheim. Dette er et nytt konsept der private og næringsaktører kan kjøpe sitt eget lagerlokale. I næringsparken på Tulluan kommer det 36 selveier lagerseksjoner som planlegges ferdigstilt i slutten av 2023. Grunnarbeidet er i gang. Det er lagt på masse som skal etablere en fast grunn for lagerbygningen. Allerede er 4 solgt og 4 reservert.

Daglig leder Jørgen Ittelin-Brynildsen fra MittEgetLokale hadde tatt turen opp fra Oslo for å møte interesserte kjøpere onsdag og torsdag denne uka. Klæbuposten møtte Ittelin-Brynildsen da han viste frem prosjektet for Fabian Søbak, administrerende direktør Self Storage Group, en bedrift som leier ut lagerlokaler.

- Ja, det kan virke som om vi er konkurrenter i samme marked, men i virkeligheten utfyller vi hverandre fint. Søbaks bedrift kjøper gjerne opp store lagerrom og bygger flere mindre utleielager over to etasjer inne i en av våre enheter.

Slik skal det se ut når det er bygd Foto: MittEgetLokale

Han sier videre:

- MittEgetLokale er landsdekkende og har, siden vi startet opp for 2 år siden, solgt ut alle enheter flere steder. Andre steder er vi mer nyetablerte, men godt i gang, og her i Trondheim opplever vi stor interesse både fra private og næringsdrivende. I går var det 10 på visning, mens det har kommet mange e-post og telefoner fra andre. I dag er jeg her med en næringsaktør, så vi er veldig godt fornøyde med interessen.

- Det er mange ulike som kjøper lager hos oss, svarer han på spørsmål om hvem som er målgruppen. Han utdyper:

- Det er en miks mellom private og næringsdrivende, jeg vil tro om lag 50/50. Mindre bedrifter som primært er ute og jobber, syns det er en god investering å ha lagertilgang på denne måten. Mange flytter fra villa til leilighet, og i dag er det lite bodplass i nye leiligheter, men folk har jo ikke mindre ski og utstyr av den grunn. Kanskje noen trenger en lagringsplass til bobil eller båt.

Jørgen Ittelin-Brynildsen presenterer et landsdekkende lagerlokalesystem for første gang i Trondheim- Foto: Merethe Willassen

Ittelin-Brynildsen forteller videre at det har oppstått mange gode miljøer av likesinnede ved andre selveide lager. Det kan være bilentusiaster og andre motorinteresserte. Det er tillatt å kjøpe lagerlokalet med formål hobbyverksted.

- Det er noen restriksjoner. For det første er det ikke tillatt å bo i lokalet, og heller ikke å ha permanent arbeidsplass der. Og vi har fått spørsmål om det er greit å bo i en bobil inne i et slikt lager, men det er det ikke. Det er offentlig restriksjoner som begrenser dette, smiler Ittelin-Brynildsen før han avslutter intervjuet og vender blikket mot den aktuelle kjøperen og lagerlokasjonen.