Det er ikke veldig oppløftende å se ut av vinduet i disse dager. Det er helt greie temperaturer, men tykke skylag og regn preger himmelen.

Derimot kan meteorologene melde om at det er håp å spore på deres målinger.

- Det er situasjonen som du sier. Vi er inne i en lavtrykkspreget situasjon i atmosfæren med ustabile luftmasser. Og da blir det gjerne regnbyger, sier Per Egil Haga, som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Han ser på prognosene for Trøndelag, og forteller at noen kan unnslippe bygene, men det er regn som gjelder.

- Er det helt håpløst, altså?

- Neida. Når vi har lagt mye av tirsdagen bak oss vil lavtrykksaktiviteten svekkes. Da ser det lettere ut. Og til helgen ser det ut til at vi skal få inn en høytrykksoppbygging. Det er ikke et markert kraftig et, men det stabiliserer luftmassene og vi vil få en stigning i temperaturene, sier Haga.

Og ifølge beregningene til meteorologen mener han at søndagen ser aller best ut med en skikkelig sommerdag på godt over 20 grader. Og han går så langt i å mene at det ser ut som hele Trøndelag vil oppleve en solrik helg.

- Men enkelte kan oppleve innslag av nedbør, advarer Haga.

Når det kommer til de ytre strøkene, som Frøya, Fosen og Hitra, forteller meteorologen at det kommer vind fra nordøst. Det betyr kjølig vind, som kan blåse opp i frisk bris. Og etter gode sommerdager kan også havtåka slå inn i perioder.

Og det aller beste været kan fort komme over helga. Da ligger det an til å bikke 25 varmegrader, men så må vi huske på at vi bor i Trøndelag. Her er vi ikke vant med stabile høytrykk over lengre perioder. Og utover i neste uke kommer det kjølige været og regnet tilbake igjen.

- Vi har sjeldent stabile høytrykk her i landet. Det vi ser nå er en normalt norsk sommer, avslutter Haga.