Meteorologene skriver på twitter:

– Vi har sendt ut gult farevarsel om snø for Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og deler av Tromsø Det ventes 5-20 cm snø på 24 timer i Møre og Romsdal og 10-25cm snø for de andre områdene. Enkelte plasser og i høyden kan det komme mer, melder Meteorologene på Twitter .

For Trøndelag gjelder dette i følge yr.no:

Fra natt til fredag til lørdag morgen er det ventet snøbyger og det kan komme 10 - 25 cm snø på 24 timer, lokalt og i høyden er det ventet større snømengder. Ytterst på kysten kan hende sluddbyger i perioder utover fredagen. På grunn av kraftig vind i området er det også ventet lokal snøfokk.

Gult farevarsel innebærer moderat fare.

Anbefaling

Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Konsekvenser

Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier. Snøfokk gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Tidsperiode

Fredag 23. desember kl. 02:00 - faren pågår

Lørdag 24. desember kl. 02:00 - faren over