De som følger med på værutviklingen har nok observert både regn og plussgrader i nærmeste fremtid. Det kan meteorologene ved Meteorologisk institutt bekrefte. Slik blir været de neste dagene.

Vi har hatt både snø, regn, klarvær og nullføre de siste ukene i Trøndelag. Nå er det bare å pakke bort skiene og finne frem paraplyene – i alle fall i neste uke.

Vakthavende meteorolog, Magnus Haukeland, forteller at det kommer både snø og sludd torsdag og fredag, med mest byger på kysten, mens vindforholdene øker til sørvestlig liten kuling på kysten, og naturlig nok mindre inn i landet.

- På fredag kommer det inn en bygelinje som treffer land om morgenen. Nedbøren vil øke på noen timer først med litt tettere regn- og sluddbyger på kysten, mens det blir snø i indre strøk. Vindforholdene forholdsvis rolige, sier Haukeland.

Til helgen meldes det om en dreining til sørlig vind, hvor det vil komme en del mild luft. Foreløpig ser det ikke ut som det blir så mye nedbør, men det det vil blåse relativt kraftig i utsatte strøk.

- Tendensen er at det blir gradvis mildere fremover. Spesielt inn mot neste uke, sier Haukeland.

Han forteller at det vil bli opp mot 5-6 plussgrader, med et godt innslag av nedbør på mandag.

- Da kommer den skikkelig. Det kan fort bli mengder med nedbør. Med kald bakke kan det fort også bli trøbbel i trafikken, sier meteorologen.

- De som har vært innpå YR for å sjekke ser at det er ganske mye nedbør – stemmer det?

- Ja, vi har en våt uke i vente. Ifølge prognosene er det et lavtrykk som dominerer værbildet, og det starter neste uke. Det ser ut som det kan bli en pause tirsdag, men så kommer et nytt lavtrykk natt til onsdag. Det ser ganske kraftig ut, men det er et stykke frem i tid, sier Haukeland, som ikke ønsker å forskuttere noen detaljer i vindstyrke, men han bekrefter at det kan bli hardt vær.

- Da regner jeg med at det meste av snøen forsvinner, og vi kan pakke ned skiene for godt?

- Det er noen måneder igjen av den sesongen i Trøndelag, så det ville jeg ikke vært for sikker på, avslutter Haukeland.