- Vi vil gjerne at flere enn idrettslaget skal være med, og da er det naturlig å invitere inn andre. Det er viktig at også mindre lag og organisasjoner får mulighet til å tjene på dugnaden, forteller daglig leder Kate Tømmervold og Tonje Alegria Vanebo, som peker på at dette også er en rekrutteringsarena for lag og organisasjoner, og hvor stor verdi som tilbakeføres til bygda når flere går sammen om arrangementet.

Ønsker å skape en tradisjon

Med hver sin spisskompetanse, den ene på logistikk og den andre på arrangement, har Tømmervold og Vanebo sydd sammen tilbudet om Bygdas julemarked med et ønske om at det skal bli en tradisjon. Dette skal være noe som andre lag og organisasjoner syns det er kult å være med på. I år deltar blant annet speiderne med julesnekring ute og Klæbu bibliotek skaper førjulsstemning med høytlesning av julefortellinger i lavvoen. Ikke minst blir det mulighet til å få tatt året julekortbilder, forhåpentligvis med et dryss av snø i bakgrunnen, og det skal kåres en vinner i pepperkakehuskonkurransen.

Kristian Meland, leder i fotballavdelingen, er imponert over hva Kate Tømmervold og Tonje Alegria Vanebo får til. Foto: Merethe Willassen

Det er et stort prosjekt Tømmervold og Vanebo har, og det er tenkt slik at hvert år er det en av avdelingene i Klæbu IL som stiller på dugnaden. I år er det fotballavdelingen som får sårt tiltrengte midler til klubbkassa, spesielt gjennom pubkvelden på lørdag.

Ølsmaking på pubkveld

- Vi legger ut 250 billetter og det blir øl-smaking og trubadurunderholdning. Vi håper Klæbu kjenner sin besøkelsestid og tar turen innom. Kveldens inntekter er med på å legge til rette for aktivitet for ungene våre, og er med på å holde foreldrebetalingen så lav som mulig, sier Kristian Meland som er styreleder i Klæbu IL fotball.

Pubkvelden kommer til å inneholde øl-smaking, man kjøper 3-5 små glass med ulike øltyper, og gjerne noe enkel mat til som spekemat og ølsnacks.

- Det kan bli spennende med nye smaker, og vi håper å få med lokale bryggeri, sier Meland.

Lokal ølbrygging og ølsmaking har i mange år vært en populær opplevelse å ta med seg, nå kommer muligheten også til Klæbu.

Meland er imponert over hva idrettslaget sammen greier å få til.

- Det er lagt ned mye jobb i dette, spesielt fra Kate og Tonje. Det er ekstremt kreative og dyktige damer som får til det utroligste, avslutter han.

På pubkvelden er det Dag Erik Oksvold og gitaren som sørger for god stemning.