– Generelt er det ikke mye å skryte av, ei klage på. Det blir litt overskyet, litt sludd og regn og litt sol. En kombinasjon av alt, men ikke forferdelig.

Det sier statsmeteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge, Charalampos Sarchosidis, til VG om været i Midt-Norge den neste uken.

Deles i tre

Fredag la nemlig Meteorologene ut et innlegg på Twitter, der de forteller at Norge blir delt i tre over flere dager neste uke.

Ifølge Meteorologene vil et høytrykk ved Skottland sende alle lavtrykk til Nord-Norge.

– Siden høytrykket ikke flytter på seg, vil været bli slik i flere dager neste uke; Dårlig sør for Stad, høstlig i nord og sånn midt på treet i Midt-Norge, skriver de.

Det blir mildere

Vakthavende meteorolog, Ingri Halland Soldal, forteller at det fredag og lørdag er ventet noen byger i form av snø og til dels sludd. På dagtid er det ventet rundt tre varmegrader, og på natten blir det kuldegrader.

– Det kan bli litt glatt, det er godt mulig, sier hun, og fortsetter:

– Fra søndag vil det bli mildere. Da er det ventet regn og opp mot fem plussgrader på dagtid. Det er også mindre fare for nattefrost.

– Hvordan blir det til uka?

– Det blir verre lengre nord og mye bedre i sør. Her er det ventet en del nedbør i form av regn, i alle fall i første halvdel av kommende uke. Temperaturen vil være jevn fra søndag, forklarer Soldal.