Klæbu har ikke hatt kvinnelag på flere år og det var rett før pandemien at det ble prøvd å få til et lag igjen. Der rakk kvinnene bare en trening før landet ble nedstengt og dermed var prosjektet lagt på is inntil videre. I høst bestemte flere av jentene fra 2002,2003 og 2004-årgangen fra Klæbu seg for at de ønsket å spille fotball igjen og da ble det meldt på et futsal-lag.

– Det var jentene sine første futsalkamper i dag og vi ble brutalt straffet. 1-16 og 0-16 tap ser jo så klart ille ut, men vi fokuserer ikke på det i dag. Men det er ingen tvil om at spillerne ikke liker å tape og de ga det en virkelig innsats, sier lagets trener Stian Flesvik.

Flere kommer til

Flesvik ble spurt om å være trener for jentene som foreløpig teller rundt 10 spillere. Under intervjuet med Klæbuposten ble to nye spillere rekruttert, og ting ser lyst ut for Klæbu sitt futsallag nå med tanke på antall spillere. Dagens to kamper mot Melhus og Sverresborg 2 ble gjennomført med bare 6 spillere, noe som tilsier at det kun er en innbytter.

- Vi har ikke utholdenheten helt på plass enda også er det en umulig oppgave når vi skal spiller to kamper i løpet av 1,5 time. De andre lagene hadde en del pause imellom kampene uten av vi skylder på det i det hele tatt. Jentene har ikke trent så mye futsal enda å det er blant annet en annen type ball enn det som brukes utendørs så skudd og pasninger er uvant, sier Flesvik.

Fokuserer på det sosiale

Jentene på laget til Klæbu har ikke spilt fotball på et par år og Flesvik er åpen på at det er mye grunnleggende som må trenes opp igjen. Han håper at det sosiale skal lokke flere spillere til treningene i Tanemhallen. Spillerne understreker at de er et nyoppstartet lag som er helt avhengig av flere spillere, og ønsker veldig gjerne at flere spillere tar kontakt.

- Det er for det sosiale dette laget er meldt på også får resultatene bli som de blir. Jeg håper at dette kan være den lille spiren som er sådd for at disse med flere en gang kan få til et kvinnelag i fotball i Klæbu igjen. Vi har en veldig talentfull 2007-årgang i Klæbu og vi ønsker at de skal ha et tilbud når de blir eldre, sier Flesvik.

Kamphelger

Dette var den første av fem kamphelger for Klæbu i futsalserien. Det skal gjennomføres en kamphelg til før jul før de siste tre avholdes vinteren 2023. De andre lagene i serien til Klæbu er Melhus, Sverresborg, NTNUI 2, Ranheim Futsal 2 og Utleira 2.

Foto: Robert Presthus
Foto: Robert Presthus
. Foto: Robert Presthus