Det i forbindelse med at Trondheim kommune delte ut fire stipend på dette beløpet. Dina som er en av landets mest lovende klatrere innen handicapidretten, ble både glad og overrasket da hun fikk telefon om at hun var en av dem som var nominert. 20-åringen hadde ikke særlig tro på at hun ville nå opp da hun sendte inn sin søknad tidligere i høst.

-Jeg må være så ærlig å si at jeg søkte fordi det var flere som «pushet» meg. De mente at jeg oppfylte kriteriene og burde sende en søknad. Det ble så jeg satte meg ned og søkte. Noen uker senere ble jeg oppringt på jobb, sier Eivik om det som var den hyggeligste telefonsamtalen den dagen. Det var ekstra artig å gå heim fra jobb på St.Olavs, og vite at hun hadde 50.000 kroner mer å rutte med.

Jobber på sykehuset

Dina Eivik var i juni ferdig med tre år på videregående. Nå har hun et årsvikariat som helsesekretær på sykehuset. Jobben kombineres med satsing på klatresporten. Dina har til tross for sitt handicap bevist at det er fullt mulig å beherske, og ikke minst hevde seg i denne krevende idretten. Det har blitt flere gode plasseringer på 2002-modellen, som konkurrerer for Trondheim Klatreklubb.

Hun kan blant annet skilte med en fjerdeplass i verdensmesterskapet. I 2023 er det et nytt VM som Dina har lyst på. Klæbu-jenta skal gjøre det som er mulig for å kvalifisere seg for det mesterskapet. Det langsiktige måler er Paralympics i 2028, dersom klatring kommer på programmet. Det internasjonale klatreforbundet har fått beskjed om at klatring kan være med om fem år.

Det koster å satse

Dina Eivik er med på landslaget i paraklatring og nyter godt av det miljøet. I klatremiljøet er det slik at flesteparten av utøverne som er med på landslag eller representerer Norge i mesterskap, må betale mye av utgiftene sine selv. Derfor kommer stipendet ekstra godt med. Dina forteller til Klæbuposten at hun ikke har rukket å tenke gjennom hva pengene skal gå til.

-Jeg kommer til å bruke stipendet på tiltak som kan gjøre meg til en bedre klatrer. Jeg ser for meg at noe av det benyttes til VM og noe på verdenscup i Salt Lake i USA. Det kan for eksempel bli aktuelt å ha med en ledsager på et av arrangementene. Treningsutstyr kan det også bli aktuelt å investere i. for meg og mitt handicap er trening viktig. Legene sier at klatring er en fantastisk idrett ettersom du får trent så mange muskelgrupper, sier stipendvinneren.