24-åringen har blitt brukt som både indreløper og sentral midtbanespiller for Levanger FK de siste to sesongene, men gikk i utgangspunktet en usikker fremtid i møte som klubbløs fra 2023 av. Etter litt forhandlinger og betenkningstid har Ulstad fornyet avtalen sin med de hvite og røde.

Forbedret avtale

- Jeg forlenger med Levanger fordi jeg har trua på prosjektet og føler at jeg hele tiden utvikler meg her. I min tredje sesong i Levanger har jeg forventninger om at det er nå det skal skje, sier midtbanespilleren - som refererer til planen om å rykke opp en divisjon.

Klæbyggen får nå en kontrakt med bedre vilkår enn tidligere:

- Det er litt bedre betingelser enn tidligere, det er klart. Det gjør hverdagen enda litt enklere for meg, tillegger han.

Utvikling, trivsel eller penger?

Hva motiverer den svært ambisiøse fotballspilleren - som ellers er aktuell i fotballpodcasten “Spill INN!” - til å forlenge med Levanger? På nivå tre i den norske fotballpyramiden har de nå en klar målsetting om opprykk, og Ulstad er tydelig på at det er utvikling som er viktigst for ham:

– Det er det absolutt viktigste for meg. Levanger er riktig plass for meg, og jeg kjenner trenerne og de rundt klubben godt og vet hva som gjelder. Jeg har utviklet meg for hver dag som har gått siden jeg kom hit for to år siden, fastslår han.

– Hvor mye har det sosiale å si for din del? Din egen trivsel i klubben og laget?

– Jeg skal ikke si at det har alt å si, men jeg er en del av en veldig fin garderobe. At vi som gjeng trives bra i Levanger, det er det ingen tvil om.

To nye år i Levanger venter for Kjartan Ulstad. Foto: Foto: Raymond Brønn

Leilighet på Levanger

Ulstad spiller fotballen sin på Levanger, studerer økonomi i Trondheim og er ved jevne mellomrom hjemom til familien i Klæbu. Det blir noen timer kjøring i løpet av en uke. En av nøklene har derfor vært å skaffe seg et krypinn nærmere treningsanlegget.

- Det har hjulpet på å flytte til Levanger. Jeg får restituert mye bedre som en følge av at jeg ikke har like mange timer i bil. De ekstra timene med ro er sunt for meg som fotballspiller, forklarer han.

- Opprykk som gjelder

Tidligere i høst rykket Hødd opp fra PostNord-ligaen til OBOS-ligaen, anført av brøttemsgutten Joakim Dragsten. Kan vi potensielt få to klæbygger på nivå 2 i 2024?

- Ja, det kan vi selvfølgelig. Det er gode muligheter for at vi kan rykke opp, så får vi se om Hødd klarer å berge plassen, smiler Ulstad.

Hødd-treneren er klar på hva som må til for at 24-åringen skal ta steget opp ett nivå:

- Det første som slår meg er at han er en rollespiller. Det betyr at han har et par styrker som gjør at han kan bekle en spesifikk rolle i et lag, noe som er veldig viktig å ha. Sånn som jeg ser det så er han en veldig god duellspiller, ballvinner og han gjør ting enkelt. Kjartan har et bra driv og kan ta med seg ballen. Men det er noen detaljer som er grunnen til at han spiller i andredivisjon i dag. Mitt tips til ham er å bli så god på det han er god på at han blir vanskelig å ikke velge på bakgrunn av den styrken han har, hevder Dragsten.

Drømmer om England

- Hva er dine langsiktige ambisjoner som fotballspiller?

- Drømmen er jo å spille for Ipswich Town i England. Det er et lag som jeg føler spiller min type fotball, i tillegg til at jeg nå er litt for gammel til å bli god nok for Manchester United, avslutter klæbyggen glisende.