45-åringen fra Klæbu har vært fotballdommer siden 1994. Han la egentlig opp som dommer i 2014, men gjorde et raskt comeback noen år senere da lysten ble for stor.

– Jeg klarte ikke å være borte fra det lenger, fastslår han. Til vanlig dømmer han i Norsk Tipping-ligaen (nivå fire) og er fjerdedommer til utvalgte kamper i NM og i OBOS-ligaen (nivå to).

Uventet innhopp

I sommer var han satt opp som fjerdedommer i cupkampen mellom Rosenborg og Levanger, men måtte inn til pause grunnet skade på hoveddommeren. Kampen endte med ekstraomganger og totalt 75 minutter i «banken» for dommer Tømmervold. Rosenborg vant til slutt 2-1.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du måtte inn?

- Det er vel da jeg er glad for at jeg har den rutinen som jeg har. Jeg har vært på vei inn på Lerkendal foran 20.000 tilskuere, da hoveddommeren fikk magetrøbbel. Man må tenke at det bare er en fotballkamp. Fokuset må ligge der. Hvis man gjør det til noe større enn det her, det er da man bommer, hevder klæbyggen.

Passert ambisjonsnivået

45-åringen kan se tilbake på en god dommerkarriere med kamper på samtlige nivåer i Norge. Han forteller til Klæbuposten at han mistenker at hans dommererfaring gjorde ham attraktiv til RBK-kampen, der to Klæbu-gutter, Erlend Dahl Reitan (Rosenborg) og Kjartan Ulstad (Levanger), barket sammen. Ambisjonsnivået har derimot roet seg med årene:

- Det punktet tror jeg at jeg har passert. Jeg koser meg med fotball, og det må være utgangspunktet. Jeg dømmer fordi jeg syns det er artig - det er en fin måte å holde seg i god form på. Jeg har lyst til å dømme i tredjedivisjon så lenge jeg får være med, smiler han.

Opptatt av lokalfotballen

Klæbuposten møter en tydelig lokalpatriotisk klæbygg som brenner for at de lokale guttene og jente fra bygda skal gjøre det bra i idretten sin. Men at han dømte et toppoppgjør mellom to klæbygger, streifet ham ikke mens kampen pågikk: - Man rekker ikke å tenke på det når man dømmer. Jeg har fått det spørsmålet fra flere, men man rekker ikke å resonnere over det, understreker Tottenham-supporteren Espen Tømmervold.

Vil ha flest mulig kamper

Gjennom 2022-sesongen fikk Tømmervold 27 kampoppdrag - et formidabelt antall. Han ønsker å få med seg flest mulig storkamper før «alderen tar ham».

- Hva er dine fremtidsplaner som dommer?

- Jeg har begynt å trene til neste sesong. Målet er å få flest mulig kamper og å holde meg skadefri etter beste evne. Vil få med meg flest mulige sånne før alderen tar meg, sier Tømmervold avslutningsvis.