Sagøy er veldig stolt av å være fra en så hyggelig og omsorgsfull klubb.

- Det er skikkelig stas at så mange følger med, og jeg har fått mange snapper fra Trønderdroppen, sier hun på telefon fra Bali der hun og samboeren har tenkt å feire VM-gullet de neste to ukene.

Et døgn på reise etter finalen

I Tokyo ble det ikke tid til en stor feiring, men hun rakk å smette inn en middag med Team Helle Sofie.

- Etter medaljeseremonien var det rett på bussen og tilbake til hotellet. Der kom vi på at vi måtte ta noen bilder, og det fikk vi gjort før dusjing og pakking, forteller Sagøy som etterpå fikk satt seg ned sammen med trener Sonja Wåland og Marlene Wåland før hun og samboeren dro til flyplassen der nærmere et døgn reisetid til Bali ventet.

– Det er så mange følelser i idrett, akkurat der og da betyr idretten alt, sier Sagøy. Foto: Team Helle Sofie

Sagøy og 2 x Wåland utgjør Team Helle Sofie. Marlene er datter av Sonja, Sagøys gode venninne og sparringspartner. Sammen utgjør de to viktige brikker i oppkjøringen til VM, men også ellers i treningsarbeidet Sagøy legger ned.

- Vi kom til Tokyo 21. oktober for å akklimatisere oss. Det var viktig å få døgnrytmen på plass. Tiden frem til VM startet gikk med til trening to ganger om dagen og restitusjon. Vi fikk også tid til å se litt av Tokyo, og det er viktig å ta seg tid til å gjøre hyggelige ting slik at oppkjøringen til konkurransen bli optimal, forklarer hun.

Egen feil ga poeng til motstander

I finalen møtte Sagøy hjemmehåpet Haruka Fijuno. Første sett gikk ganske greit i Sagøys favør, men i andre sett sleit hun mere.

- Jeg sleit med å finne feelingen og gjorde mange feil. Det var bare på grunn av egne feil at Fujino fikk poeng. Mot slutten av andre sett klarte jeg å omstille, og i pausen før det siste settet fokuserte jeg på at jeg skulle være sterk og fryktløs, og ha kontrollen, forteller hun og er glad for at hun klarte å dra det i land etter et lite slag i ansiktet i det andre settet.

Sterkt team støtter Helle Sofie Sagøy. Fra venstre: Marlene Wåland, Helle Sofie Sagøy og Sonja Wåland. Foto: Team Helle Sofie

Sagøy har lagt ned mye arbeid i den mentale bite de siste årene.

- Jeg følte meg mye mer rolig nå enn da jeg deltok i PL (paralympics, journ. anm.) i fjor. Jeg hadde veldig kontroll inn mot dette mesterskapet. Jeg var bestemt på å gjøre oppgavene, holde roen og prestere bedre nå enn i PL, sier hun, men føyer til:

- I PL var det mye mer press, både eget og fra andre, det er jo tross alt det største. Og når du i tillegg hele tiden har 20 kamera på deg og folk som sitter og ser på, ja, vi er jo ikke akkurat vant til det i idretten vår.

Forventet tett kamp i semifinalen

Siste års konkurranser gjorde at Sagøy var seedet som nummer 2, og fikk da møte letter motstand i gruppespillet. Det vil si spillere som ikke var seedet eller hadde lav seeding, fordi de ikke hadde deltatt i mange konkurranser.

- Jeg var forberedt på at det skulle gå greit i gruppespillet, men faktisk spent inn mot semifinalen. Jeg spilte sist mot henne i sommer, og har møtt henne flere ganger før det. Selv om jeg ikke har tapt for henne, så har vi spilt tette kamper.

Nå er imidlertid VM tilbakelagt og kronet med den aller gjeveste medaljen. En velfortjent ferie sammen med samboeren står for døren. Selv om det på Bali nå er regntid med kraftige regnskyll som varer 1-2 timer, så skinner solen for det meste, noe som gleder en klæbygg som så visst ikke har glemt somrene i Trøndelag.

Det smakte godt med VM-gull Foto: Team Helle Sofie