I hallen var det rigget til med stoler foran storskjermen. Klokka halv seks var de fleste på plass og klar for å få med seg finalen, men så ble kampen utsatt til 07:30. Da den endelig var i gang, senket spenningen seg noen hakk da Helle Sofie Sagøy vant første sett med god margin. Spenningen steg underveis i andre sett. Sagøy gikk tapende ut av det, og alt skulle avgjøres i tredje sett. Spillerne fulgte hverandre tett, men Sagøy trakk det lengste strået til stormende jubel fra tilskuerne i Klæbuhallen.

- Vi hadde rigget oss til med kaker og kaffe. Det ble en skikkelig bra kamp der Helle hadde stålkontroll i første sett, men så jevnet det seg ut før hun dro i land seieren, sier Line Eldegård som forteller at kampstart søndag ble forskjøvet med 9 minutter, det med stor forståelse fra deltagerne i Trønderdroppen.

Her er det klargjort til nattens VM-finale. Foto: Klæbu badminton

Dette VM har nærmest gått på skinner. Helle er 2.seedet i singel og fikk en ganske god trekning. Kampene i gruppespillet vant hun med god margin. Deretter ventet kvartfinalen mot Leniag Morin fra Frankrike som hun også vant med god margin. I semifinalen ventet franske Faustine Noel, også der gikk settene i Sagøys favør med god margin. Først i finalen mot Haruka Fujino fra Japan måtte det tre sett til for å avgjøre kampen.

Sagøy har vært i verdenstoppen i parabadminton siden 2013 da hun i VM tok gull i double og sølv i singel. To år senere ble det gull i begge klassene, og i 2019 ble det bronse i double. Hun representerte Norge i OL i Tokyo i 2022 der hun tapte bronsefinalen og fikk en fjerdeplass. Sagøy er også kåret til Årets spiller i para-badminton av Det europeiske badmintonforbundet i 2015. Det var første gang en paraidrettsutøver mottok prisen.

Helle Sofie Sagøy er 24 år og representerer nå Kristiansand badmintonklubb.

Helle Sofie Sagøy i Dubai i 2015 da hun mottok hedersprisen. Foto: Privat