Det ble vekslende resultater i de tre heatene Lisa Solum kjørte under NM i snøscootercross på Singsås lørdag. Det gjorde at hun endte opp som nummer fem av de åtte som stilte til start i klassen Women Pro Stock 600.

Uhell i andre heat

Første heat signaliserte gamle takter da hun ledet ut fra startsvingen. Hun kom inn som nummer fire. I andre heat kom hun ut som nummer to fra startsvingen, men fikk den ene skia utenfor banen og veltet rundt. Rask hjelp fikk scooteren på rett kjøl, og Solum kunne kjøre videre. Uhellet gjorde at hun tapte tid, men greide å komme inn nest sist. I siste heatet kom hun litt dårlig ut i starten, flere konkurrenter passerte henne, men sammenlagt endte hun allikevel på femteplass. Uhellet i det andre heatet resulterte ikke i skader for Solum.

Lisa Solums heiagjeng var synlig blant publikum. Foto: privat

Comeback etter fem år

Solum har ikke kjørt crosscooter på fem år, og har bare fått til tre skikkelige treninger på Singsås i vinter.

- Oppkjøringen til NM skulle absolutt ha vært bedre, men jeg har ikke fått til all verdens med trening. Jeg har trent litt hjemme, og så har jeg nok slitt litt med ettervirkninger av covid, forklarer hun. Med full jobb må energinivået være større for å kunne motivere seg for turen fra Klæbu til Singsås på kveldstid.

Klar til dyst i snøscootercross. Foto: privat

Stiller så lenge det er i Trøndelag

Solum svarer litt nølende når Klæbuposten spør om dette ga mersmak.

- Det gjør jo det på sett og vis. Det ga i alle fall såpass mersmak at jeg har tenkt å melde meg på påskecrossen i Stuggudalen. Men som jeg bestemte meg for da jeg kjøpte denne crosscooteren, at hvis jeg skal delta i løp, så skal det være innad i fylket, sier Solum som er ferdig med den tiden da hun kjørte land og strand for å konkurrere. Frikjøring har tatt over en del av kjøringa, og crosskjøring kombineres med det.

- Kjempeartig å være tilbake. Fortsatt er mange med av de som var der da jeg slutta, og det var flere som hadde comeback. Det er jo et kjempefint miljø og masse trivelige folk, sier Solum til slutt.